back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες»

Διαβάστε επίσης

Ως μια σημαντική μέρα για όλους μας, που ανήκει σε εκείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός -στην έναρξη της ομιλίας του κατά την πανηγυρική κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Ζάππειο, φορώντας γραβάτα, σε βαθύ κόκκινο χρώμα.

«Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται», πρόσθεσε στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup τονίζοντας πως μετά τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα όπου τη θέση της λιτότητας, θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην προσπάθεια μετασχηματισμού της χώρας συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά σε δυσκολίες & εμπόδια. Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων, υπογράμμισε.

«Η εποπτεία έτσι όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία σχέση δεν έχει με το μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας που ζήσαμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα πλέον θα έχει την ευθύνη για τον εαυτό της και για το μέλλον της». «Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι απόδοση της οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους. Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήσαμε χτες με τους εταίρους μας στο Eurogroup εξασφαλίζουν την ομαλή και σταθερή αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, ελαχιστοποιώντας, ή ακόμα και εκμηδενίζοντας τους κινδύνους από ενδεχόμενες αναταράξεις, τόνισε.

Τον Σεπτέμβριο του ’19 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα, είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο. « Ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, βγάζοντας σε μια συμβολική κίνηση την γραβάτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα