back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού εντός της ημέρας

Διαβάστε επίσης

Να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά και επικοινωνιακά την συμφωνία για το χρέος θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, ενσωματώνοντας, τα ιστορικής σημασίας, όπως χαρακτηρίζονται από κυβερνητικά στελέχη, αποτελέσματα του Eurogroup, στο κεντρικό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου για καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που ακολούθως θα διευκολύνει και ασφαλή παρουσία της Ελλάδος στις αγορές χρήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της ημέρας η πρόθεση αυτή του πρωθυπουργού θα εκδηλωθεί μέσα από δημόσια παρέμβαση του, όπου εκτός των άλλων θα στρέψει τα πυρά του και στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καθώς αυτό που αντιλαμβάνονται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι μια απόπειρα «απομείωσης» της διαπραγματευτικής επιτυχίας της κυβέρνησης, προτάσσοντας «ανιστόρητες συγκρίσεις» με άλλες φάσεις της μνημονιακής περιόδου αναφορικά με τις ρυθμίσεις στο ελληνικό χρέος.

«Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν κάποιοι, η Ελλάδα πέτυχε και πλέον ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού να δικαιωθούν» αναμένεται να είναι το πνεύμα της κεντρικής γραμμής του Μεγάρου Μαξίμου, εμπλουτισμένο με «υποσχέσεις» για καλύτερες ημέρες, καθώς η τελευταία συμφωνία- σύμφωνα με συνεργάτες του Α. Τσίπρα- δίνει «ανάσες» ανεξαρτησίας στο πεδίο της άσκησης κοινωνικών πολιτικών, καθώς επίσης και με επιχειρήματα- μηνύματα προς τους επενδυτές, δεδομένου ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και σιγουριάς για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με τη συμφωνία η Ελλάδα «εγκαταλείπει οριστικά τα μνημόνια και τη λιτότητα» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι  «μπαίνει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα» και η συμφωνία «εγγυάται» την επιστροφή της χώρας «στην κανονικότητα της Ευρώπης».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα