back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Δεν θα τη γλιτώσω τη γραβάτα, θα τη φορέσω»

Διαβάστε επίσης

«Φαίνεται πως δεν θα το γλιτώσω, θα την φορέσω την γραβάτα. Τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται όταν κερδίζονται», είπε φανερά ευδιάθετος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί δώρο γραβάτα από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
«Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα πρέπει να βρω πουκάμισο, γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο».

H 22η Ιουνίου γίνεται μια σημαντική μέρα για την Ευρώπη, ενώ ανοίγει νέα σελίδα για τη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι το χρέος πλέον καθίσταται βιώσιμο.

Tο απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Αίθριο του  Ζαππείου στην πανηγυρική κοινή συνεδρίαση των ΚΟ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ Τσίπρας επεσήμανε ότι η συμφωνία για το χρέος «ανταποκρίνεται στις θυσίες και στο ηθικό χρέος των εταίρων απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού για να παραμείνει αρραγής η ενότητα της Ευρωζώνης και αρραγές το όραμα της ενοποιημένης Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον ιδιαίτερο ρόλο, θεσμικά και προσωπικά, που διαδραμάτισε όλο αυτό το διάστημα «παραμένοντας αταλάντευτος στην άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στον πυρήνα της Ε.Ε». «Ομολογώ ότι είχατε δίκιο», πρόσθεσε.

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά σημείωσε ότι είναι πια στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός, να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα.

«Τούτες τις ώρες πρέπει όλοι μας, εμείς πρωτίστως αλλά και οι εταίροι μας, να γνωρίζουμε με πόσες θυσίες του ελληνικού λαού επιτεύχθηκε αυτό που επιτεύχθηκε», ανέφερε από πλευράς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας» και πως «ορισμένες, αρκετές πολύ σημαντικές θυσίες, οφείλονται και σε λάθη που έγιναν λόγω του περιεχομένου των προγραμμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από εκείνους που τα διαμόρφωσαν, όχι από εμάς». «Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΕ».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποτέ θα φορέσει τη γραβάτα εμφανώς ευδιάθετος, απάντησε «όταν τη βρω».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα