back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης την ερχόμενη Δευτέρα.  

Η τροπολογία προβλέπει την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων ατελώς, ενώ θα έχει ισχύ ως το τέλος Νοεμβρίου, αντί για το τέλος του χρόνου 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, τα τέλη χρήσης μειώνονται κατά 50%. 

 

«Κανένα σενάριο και καμία σκέψη για μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο δεν υπάρχει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών», διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας 

«Σε κάθε περίπτωση”, πρόσθεσε, “η κεντρική στόχευση της κυβέρνησης, με το που σταθεροποιηθεί η οικονομία, είναι η επιστροφή στην λογική της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, όπως γινόταν μέχρι το Φλεβάρη» 

                                                           

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο τουρισμού και επισιτισμού του νομού Αττικής, αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

  

Την δέσμευση ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση θα βρίσκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού τον προσεχή χειμώνα, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε χθες το απόγευμα στην πρώτη πρόβα του Εθνικού Θεάτρου για το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.                                              

  

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας.  21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, ενώ 168 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.     

  

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 332.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια 100.000, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.   

Οι νεκροί στην Ιταλία μπορεί να είναι 20.000 περισσότεροι από τον μέχρι τώρα απολογισμό των 32.000, σύμφωνα με το Ιταλικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Τις 95.000 πλησιάζουν τα θύματα στις ΗΠΑ. «Θερίζει» ο κορωνοϊός και το Μεξικό. Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε το όριο των 20.000 θανάτων. 

Ένα νεογνό μόλις δύο ημερών πέθανε από κορoνοϊό στη Νότια Αφρική και έγινε ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα της νόσου, σύμφωνα με το BBC. 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι ενίοτε φοράει προστατευτική μάσκα, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, πρόσθεσε όμως πως δεν σκοπεύει να το κάνει μπροστά στους δημοσιογράφους, για να μην τους «δώσει την ικανοποίηση» να τον δουν με αυτή. 

 

Την ίδια ώρα, μείζονα στρατηγική επιτυχία χαρακτήρισε την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στη χώρα του ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, μιλώντας στην ετήσια συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας. Ωστόσο επισήμανε το τεράστιο καθήκον να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στην κινεζική οικονομία.  

  

Επιπλέον 11,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι το 2020 στη Λατινική Αμερική εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποιεί έκθεση δύο υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

  

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ενός ατόμου, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής νεροποντής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. 

Προβλήματα και σε Αριδαία Πέλλας, Κιλκίς και Αμφίπολη Σερρών. Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι έπεσε στη Πάτρα και στη Λάρισα. 

Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στο Θερμαϊκό κόλπο.  

 

Συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής αποχώρησης από τη συνθήκη Open Skies, σύμφωνα με διπλωματική πηγή. 

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την αποχώρησή της κατηγορώντας την Μόσχα για επανειλημμένες παραβιάσεις των όρων της συνθήκης. 

   

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS. Τα τροπικά δάση μπορεί να χάσουν τον ρόλο τους ως σημαντική δεξαμενή άνθρακα εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη φτάσει τους 2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το περιοδικό Science. 

  

Την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, χρίζοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και επιλέγοντας την παραμονή των Αρη και ΠΑΟΚ στην κατηγορία.  

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα