back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Τριάντα τρία χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά συμπληρώνει σήμερα ο ΑΘΗΝΑ 9,84. Ημέρα γιορτής  και σε συνεχή ροή, ως τα μεσάνυχτα, στα μικρόφωνα επιστρέφουν δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που έδωσαν στον σταθμό της πόλης το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. 

Το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια και η Ατλάντα είναι ανάμεσα στις πόλεις των ΗΠΑ όπου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας το προηγούμενο βράδυ, για να αποτραπεί το ξέσπασμα επεισοδίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, όπως συνέβη σε πολλά αστικά κέντρα απ’ άκρου σ’ άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ταραχές επεκτείνονται σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη με επεισόδια στο Ντάλας, το Σικάγο, το Σιάτλ, τη Σολτ Λέικ Σίτι και το Κλίβελαντ. Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση το Πεντάγωνο έθεσε στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα για την αντιμετώπιση των ταραχών. Μονάδες της Εθνοφρουράς κινητοποιήθηκαν επίσης στο Οχάιο, το Μιζούρι, το Ουισκόνσιν και το ΤενεσίΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτν Τραμπ διεμήνυσε στις αρχές των Πολιτειών να σκληρύνουν κατά πολύ την στάση τους κατά των διαμαρτυριών εναντίον της αστυνομίας, διαφορετικά θα επέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας και τον στρατό και προχωρώντας σε συλλήψεις.  

Αύξηση του αριθμού των επιβατών στα πλοία ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ζητούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το αίτημα εξετάζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα κινηθεί αναλόγως των αποφάσεων που θα πάρουν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ποσοστό των επιβατών που θα μπορούν να ταξιδεύουν με πλοίο να αυξηθεί κατά 10% και θα φτάσει το 65%. Σήμερα το πρωτόκολλο προβλέπει 55% πληρότητα στα συμβατικά πλοία με καμπίνες και 50% στα συμβατικά χωρίς καμπίνες και τα ταχύπλοα. 

Επαναλειτουργούν από αύριο ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας,  χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.  

Στα θρανία επιστρέφουν από αύριο οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.  Ο Δήμος Αθηναίων εγγυάται την ασφαλή επαναλειτουργία τους, με καθολική απολύμανση όλων των κτιριακών υποδομών και πλήρη υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. 

Ξεκίνησε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, για ακίνητα εντός του Δήμου Αθηναίων. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέχρι τις 3 Αυγούστου, να ελέγξουν, να διορθώσουν ή να επιβεβαιώσουν την καταγραφή των ακινήτων τους. Για ιδιοκτήτες -κατοίκους εξωτερικού- καταληκτική ημερομηνία, είναι η 1η Οκτωβρίου. Όλες οι πληροφορίες στο ktimatologio.gr και στο ktimanet.gr.  

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα