back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια στη Μινεάπολη των ΗΠΑ και αποπομπή από το αστυνομικό σώμα τεσσάρων ανδρών, προκάλεσε ο θάνατος ενός άοπλου μαύρου άνδρα. Σε βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου, φαίνεται να τον έχουν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο έδαφος, ένας αστυνομικός να έχει το γόνατό του στο λαιμό του για αρκετά λεπτά και το ίδιο το θύμα να διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και να ζητεί απεγνωσμένα βοήθεια.
Χιλιάδες διαδηλωτές, με μάσκες στο πρόσωπο λόγω της πανδημίας, γέμισαν τους δρόμους γύρω από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία.
Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα αλλά και πλαστικές σφαίρες εναντίον τους, με το συγκεντρωμένο πλήθος να απαντά ρίχνοντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
“Το να είσαι μαύρος στην Αμερική δεν θα πρέπει να αποτελεί θανατική ποινή” σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης Τζέικομπ Φρέι, τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της έρευνας, είναι ξεκάθαρο ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ είναι αδικαιολόγητος.
Το σοκαριστικό συμβάν ξύπνησε μνήμες από άλλες υποθέσεις, όπως εκείνη του Έρικ Γκάρνερ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη το 2014. Ο θάνατός του οδήγηση στην ανάδυση του κινήματος Black Lives Matter.

Άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ το κόστος για την οικονομία από το lockdown, εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο capital.gr.
Απηύθυνε έκκληση στους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, σημειώνοντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι ο τουρισμός. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ακυρωθεί ή αναβληθεί κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα, αντιθέτως -όπως λέει – υπάρχουν πολλές νέες αιτήσεις, ενώ για το Ελληνικό ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση.

Την πρόταση της Κομισιόν για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027 και τους τρόπους χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, ανακοινώνει η πρόεδρός της, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου.
Σημείο – αγκάθι παραμένει ο τρόπος ενίσχυσης των χωρών και η κατανομή των κονδυλίων ως απευθείας επιδοτήσεις ή δάνεια.
Την πρόταση ενίσχυσης του Ταμείου με 500 δισ. ευρώ -μέσω κυρίως επιδοτήσεων- υποστηρίζουν η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ έντονη αναμένεται η διαπραγμάτευση με χώρες όπως η Ολλανδία, η Δανία, η Σουηδία και η Αυστρία που επιμένουν σε ενισχύσεις μέσω δανείων προς τις πληττόμενες χώρες.

“Κλείδωσε” και ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες μεγάλη παρέμβαση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον τομέα των αερομεταφορών, σύμφωνα με το Έθνος, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωτοβουλία στοχεύει στην παροχή στήριξης στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες handling και τα αεροδρόμια. Το πακέτο δεν αποκλείεται να αποτελεί το πρώτο σκέλος της οικονομικής βοήθειας, ανάλογα με το ύψος της ζημίας.

Η τωρινή πανδημία πιθανότατα δεν είναι «η Μεγάλη», που εδώ και δεκαετίες φοβούνται οι επιστήμονες ότι θα χτυπήσει την ανθρωπότητα. Η επόμενη, που μπορεί να μην τη ζήσει η γενιά μας, αλλά θα έρθει νωρίτερα του αναμενομένου, δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους, προειδοποιούν με άρθρο τους στο περιοδικό «Foreign Affairs» ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Μάικλ Όστερχολμ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, και ο συγγραφέας Μαρκ Ολσέικερ.

Συνεργασία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για τη διενέργεια τεστ για τον νέο κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους και τη δυνατότητα δημιουργίας “μίνι διαγνωστικών κέντρων” στα κρουαζιερόπλοια που φθάνουν στον Πειραιά.

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα Ανοιχτά Αθλητικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΝΔΑ, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ
Οι χαμηλές -για την εποχή -θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού, ο οποίος παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, σήμερα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 21 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα