back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Προσπάθειες να ανοίξουν τα σύνορα όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ιταλό υπ. Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο. «Στις 15 Ιουνίου προσπαθούμε να ξανανοίξουμε όλοι μαζί. Είναι η ημέρα κατά την οποία θα ξανανοίξει τις πύλες της και η Γερμανία. Θα είναι κάπως σαν ένα νέο ευρωπαϊκό “d-day”», δήλωσε στην Rai, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα οι Ιταλοί να μπορέσουν να κάνουν διακοπές εντός της χώρας. Ωστόσο, όπως τόνισε είναι απαραίτητος και ο ξένος τουρισμός.

Την ίδια ώρα, έκκληση από τον Ισπανό ομόλογό του προς τους εταίρους για θέσπιση κοινών κανόνων με στόχο το άνοιγμα των συνόρων. Παρόλο που χώρες της ΕΕ έχουν ορίσει διαφορετικές ημερομηνίες, πρέπει να υπάρχουν κοινές αρχές σε όλη την περιοχή Σένγκεν για τα εσωτερικά σύνορα, και να θεσπιστούν κανόνες για τα εξωτερικά, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Αράντσα Γκονθάλεθ.

Το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών το συντομότερο δυνατόν ζητούν Γαλλία και Γερμανία. “Οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν υπέρ της άμεσης αποκατάστασης της ελεύθερης μετακίνησης στο χώρο της Σένγκεν”, υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν και ο ομόλογός του της γερμανικής Μπούντεσταγκ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ζητούν άμεση δράση, σύμφωνα με το AFP.

Σε εφαρμογή από τον Ιούνιο το νέο πρόγραμμα της “επιστρεπτέας προκαταβολής” συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με ευνοϊκά κριτήρια χορήγησης και γνώμονα τη διεύρυνση των δικαιούχων επιχειρήσεων.

Θα απευθύνεται σε 100.000 επιχειρήσεις και τα δάνεια που θα χορηγηθούν θα είναι χαμηλότοκα και χωρίς περιορισμούς στα όρια δανειοδότησης.

Ανησυχία για λουκέτα στον κλάδο της εστίασης, προκαλεί το γεγονός ότι το 20% των επιχειρήσεων παραμένει κλειστό, καθώς δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τον τομέα της απασχόλησης, δεδομένου ότι η εστίαση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους “εργοδότες” της χώρας απασχολώντας συνολικά 750.000 εργαζόμενους.

Υπογράφεται σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν 36.500 άνεργους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ εντός του Ιουνίου, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα, όσοι επιλεγούν θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους.

Για την κατάσταση στον Έβρο ενημερώνουν σε μια ώρα τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας οι υπουργοί Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Νέα μεγάλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Χόνγκ Κόνγκ, την ώρα που θα συζητείται στο κοινοβούλιο το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας της περιοχής.

Επικίνδυνη είναι η χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 2 ετών, καθώς δυσκολεύει την αναπνοή αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πνιγμού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση.

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού, μέσω επιστολής που δημοσιεύτηκε σήμερα, να τερματιστούν οι κυβερνοεπιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικά εργαστήρια στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως αναφέρεται τέτοιου του είδους επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σημειώνεται ότι, τους τελευταίους μήνες κυβερνοπειρατές έβαλαν στο στόχαστρο νοσοκομεία με ιούς, προκειμένου τα εκβιάσουν ή για να κρατήσουν ως λύτρα τα δεδομένα τους, ενώ άλλες ομάδες χάκερς πραγματοποίησαν επιθέσεις σε ιατρικά ερευνητικά κέντρα για να κλέψουν στοιχεία για τη θεραπεία της covid-19.

Ξεκινάνε σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες τα έργα για τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας.

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι έως αύριο το πρωί, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Αυξημένη είναι η πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 22 βαθμούς Κελσίου. 21ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα