back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15.00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικό. Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς εν μέσω διαδηλώσεων στο Οακλαντ της Καλιφόρνια σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.  Εξάλλου χθες βράδυ  ένας 19χρονος διαδηλωτής έπεσε νεκρός από σφαίρα που δέχθηκε  στην περιοχή Greektown του Ντιτρόιτ όπου υπήρχε ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους και των δυνάμεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας υπήρξαν πυρά μέσα από αυτοκίνητο τύπου τζιπ το οποίο πέρασε από το σημείο. Η ίδια δήλωσε ότι στο περιστατικό δεν εμπλέκεται αστυνομικός. 

Νέα προκλητική απάντηση της Άγκυρας στην αντίδραση της Αθήνας για την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ,Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει μάταιες και χωρίς αποτέλεσμα τις δηλώσεις της Αθήνας και την καλεί να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ. 

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε : “Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. 

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας. Επίσης από τη Δευτέρα ανοίγουν χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές, catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στα θρανία επιστρέφουν από τη Δευτέρα οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί.  

Μείωση της προκαταβολής φόρου για όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές και τον Ιούνιο εξετάζει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με τον  υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. 

Αυξήσεις στην επικουρική σύνταξη αναμένεται να δουν την Τρίτη, 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.                       

Γενέθλια αύριο για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος γιορτάζει 33 χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά. Αύριο από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί που συνετέλεσαν στη δημιουργία του. Αυτή την Κυριακή, μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84. 

Και ο καιρός… 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αναμένονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα