back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Από την 1η έως τις 26 Ιουνίου θα λειτουργήσουν σχολεία και νηπιαγωγεία – 15 μαθητές ανά αίθουσα ο μέγιστος αριθμός και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των θρανίων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σε διαφορετικές ώρες τα διαλείμματα. Οι μαθητές μπορούν να απουσιάσουν, εάν έχουν στο σπίτι άτομο που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου – σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμένης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Προαιρετική η χρήση μάσκας για δασκάλους και μαθητές σε αίθουσες και σχολικά λεωφορεία. Έως τις 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, επίσης με 15 παιδιά ανά αίθουσα. Εάν ο αριθμός είναι μικρότερος των 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση.
…Όσον αφορά την άδεια ειδικού σκοπού σε δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, διευκρίνισε ότι η χορήγησή της συνεχίζεται μόνο σε γονείς εφόσον τα τέκνα τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και μόνο για τις ημέρες αυτές. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας η τελική πρόταση των ειδικών για τις κατασκηνώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν, επί του παρόντος, τα ΚΑΠΗ.
Από σήμερα, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι μετακινήσεις προς τα νησιά. Άνοιξαν, μετά από lockdown περίπου 2,5 μηνών και τα καταστήματα εστίασης με εξωτερικούς χώρους.
…Καταστήματα στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι με λίγη πίστωση χρόνου, “ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει
καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών”, καθώς και ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών. Συνέντευξή του Πρωθυπουργού απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Αύριο ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη – την Πέμπτη, 28 Μαϊου, θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 11:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Άνοδος πάνω από 2,5% στο ΧΑ, στον απόηχο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
Την επικαιροποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη της χώρας μετά την πανδημία, με τον τίτλο “Μένουμε Όρθιοι 2″”, θα παρουσιάσει στις 6:30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 6% φέτος, το βασικό σενάριο της ΤτΕ, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης ανανέωσης της εξαετούς θητείας του. Τόνισε ότι ο μόνος γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης των “κόκκινων δανείων” είναι μια bad bank. Είπε, επίσης, ότι θα συμβούλευε την κυβέρνηση να προσφύγει στον ESM, ώστε “να αξιοποιήσουμε”, όπως είπε, “και την τελευταία σταγόνα μηδενικού επιτοκίου” και αυτό, υπογράμμισε, “δεν είναι νέο μνημόνιο”. Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του κ. Στουρνάρα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, κατά ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, “παρών” δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Στο μεταξύ, υστέρηση στα καθαρά έσοδα κατά 409 εκ. ευρώ και υπέρβαση στις δαπάνες κατά 1,2 δις ευρώ εμφανίζουν τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού Προυπολογισμού για τον Απρίλιο. Ένας στους 4 επαγγελματίες θεωρεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του – το 6% εκτιμά ότι μπορεί να προβεί σε απολύσεις στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Τους 172 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τα ξημερώματα κατέληξε 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα.
Τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενημερώνουν αύριο, στη 1:00 μμ, για το ζήτημα στον Έβρο, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. “Πρέπει να αποφεύγουμε λεκτικές υπερβολές και να αποφεύγουμε να παίζουμε το παιχνίδι της τουρκικής προπαγάνδας στο  Εβρο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας ότι “δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος”. Για “απόλυτη έλειψη στρατηγικής από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Η πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς οξύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και βάζει σε κινδύνους και περιπέτειες τον λαό μας”, τονίζει το ΚΚΕ.
`
Ειδική σήμανση τοποθετεί ο δήμος Αθηναίων στις ράμπες για άτομα με αναπηρία, προκειμένου να αποτρέψει την αντικοινωνική στάθμευση οχημάτων. Περισσότερα από τον Γιώργο Μανουσακάκη…
Στη διεθνή επικαιρότητα… Από την 1η Ιουλίου η Ισπανία αίρει την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες οι ξένοι τουρίστες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η Δανία χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορά της με άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης και τη Γερμανία, επιτρέποντας από σήμερα σε ζευγάρια που τα χώρισε το lockdown να ξανασυναντηθούν. Αυτό, όμως, μόνον εάν μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν ερωτική σχέση εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες.
Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ευρωλίγκα τέλος για φέτος. Η πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου να ακυρωθεί η φετινή σεζόν αναμένεται να επικυρωθεί από την ψηφοφορία των 11 ομάδων με το “κλειστό” συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα