back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με 125 αστυνομικούς ενισχύονται οι αστυνομικές διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, με έκτακτη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών και την αποτροπή νέου σκηνικού έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντίστοιχη διαταγή για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν περισσότεροι από 300 αστυνομικοί στον Έβρο.

Την ίδια στιγμή, για ψεύδη που δεν πρέπει να αναπαράγονται έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το θέμα του Έβρου. “ Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις”, υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τους 2 Υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα προς την Τουρκία.

10 νέα κρούσματα του κορωνοιού ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανώς συγκινημένος, στην τελευταία ζωντανή τηλεοπτική ενημέρωση του κοινού. Ο κύριος Τσιόδρας τόνισε ότι ο δείκτης R0 για τον βαθμό διασποράς του ιού στη χώρα βρίσκεται πολύ κάτω από το 1, και είναι στο 0,33, ενώ επικαλούμενος τα αποτελέσματα των μαθηματικών μοντέλων, τόνισε ότι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού φαίνεται ότι έχει μολυνθεί στη χώρα μας. Πάντως, τόσο ο καθηγητής, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ, και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων. Σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά τη διάγνωση 3 συνολικά θετικών κρουσμάτων Covid-19, ενώ ελήφθησαν συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας.

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον προειδοποιεί πως το σύνολο των νεκρών στη Βραζιλία – η οποία μαστίζεται από υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης του κορωνοϊού- ενδέχεται να πενταπλασιαστεί, φθάνοντας στους 125.000 έως τις αρχές Αυγούστου, αν δεν υπάρξει απόφαση για lockdown, κάτι πάντως που απορρίπτει ο πρόεδρος της χώρας.
Την ίδια ώρα, ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων – 73 – μετά την 1η Μαρτίου, καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες στην Νέα Υόρκη
Οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε δε πως τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας. Αύριο ο κύριος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τρίτη τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κυβερνήσεων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοιό, υπό τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκάλεσε η απόφαση της ΝΔ να καλέσει ως υπόπτους τον εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννη Φιλιππάκη, και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου. Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν αφήνοντας εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θυμίζοντας ότι η πλειοψηφία είχε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Ξένη Δημητρίου ή τον Κωνσταντίνο Φρουζή. Οι μάρτυρες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι επόπτες αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραιος και η Γιαννα Παπαδάκου, πρόταση την οποία απέρριψε η πλειοψηφία της επιτροπής.
“Φαίνεται ότι στο προκατασκευασμένο πόρισμα της ΝΔ δεν χωρούν μάρτυρες και αποδεικτικό υλικό, γιατί προφανώς την τρομάζει η αλήθεια”, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή. Για απόφαση που αποτελεί κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα, εκ μέρους της πλειοψηφίας, κάνουν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα.

Την πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αττικής έδωσε το απόγευμα η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε για άλλη μια φορά τη γυναίκα που της επιτέθηκε, λέγοντας ότι ήταν αδύνατη, ψηλή, και φορούσε μαύρα. “Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου” είπε μεταξύ άλλων.

Επαναλειτουργούν από αύριο όλα τα Ανοικτά Αθλητικά Κέντρα του δήμου Αθηναίων έχοντας ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Περισσότερες πληροφορίες στο site του σταθμού μας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να υλοποιήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, στην περίπτωση που το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σχήμα, μετέδωσε το Reuters. Tην ίδια ώρα, ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, επιμένει πως μόνο ως δάνειο, πρέπει να δίνεται η οποιαδήποτε βοήθεια, αναφερόμενος στην γερμανογαλλική πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού «ταμείου ανασυγκρότησης» για τις χώρες που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Νίκη τίτλου για τη Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί επικράτησαν εκτός έδρας με 1-0 και ξέφυγαν από τους διώκτες τους.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και το απόγευμα, προβλέπονται και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα