back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τα 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά γιόρτασε την Κυριακή ο ΑΘΗΝΑ 984, παρέα με δημοσιογράφους και μουσικούς παραγωγούς, που έδωσαν στον σταθμό της πόλης, το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας. Ολοι τους, μοιράστηκαν μαζί μας, ιστορίες και αναμνήσεις από τα πρώτα βήματα και την πορεία του σταθμού. Όλοι τους εξήραν τη συμβολή του τότε Δημάρχου Αθηναίων, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος με την επιμονή του, έκανε πράξη το όραμα για μια ελεύθερη, πολυφωνική, ανεξάρτητη ραδιοφωνία.

“Ο Μιλτιάδης ‘Εβερτ αν και βρισκόμαστε σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις, μου έδωσε την εντολή να ξεκινήσω… σε ένα κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, ελευθερίας, συνεννόησης” είπε ο δημιουργός του πρώτου σταθμού της ελεύθερης Ραδιοφωνίας, Γιάννης Τζανετάκος

‘’Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα, δεν μπορούσαμε καν να φέρουμε τα μηχανήματα. Ο Μιλτιάδης Εβερτ είχε μια ξεκάθαρη άποψη, ότι με τον 9.84 διευρύνουμε τη Δημοκρατία» είπε ο Άγγελος Μοσχονάς, επί σειρά ετών, Αντιδήμαρχος Αθηναίων.

‘’Αν υπάρξει κάποτε ιστορία του Ελληνικού Διαφωτισμού, τότε θα πρέπει να υπάρξει και μια σελίδα για αυτόν τον σταθμό” είπε με εμφανή συγκίνηση ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, η εκπομπή του οποίου κατέγραψε μυθικές ακροαματικότητες.

«Ημουν από την πρώτη μέρα στον Αθηνα 9.84. Ήταν μια τρομερή αίσθηση ελευθερίας, σε μια εποχή όπου η ενημέρωση ήταν με μια σφιγμένη γραβάτα, έναν αυστηρό κότσο στο μαλλί, σε ένα περιβάλλον αποστηρωμένο.. Αυτά όμως ανατράπηκαν με τη δημιουργία του 9.84» ήταν μερικά από τα λόγια του Παύλου Τζίμα.

Το ‘’Ενώπιος Ενωπίω’’ ξεκίνησε στον Αθήνα 9.84 και μετά μεταφέρθηκε στο Μέγκα. Ο 9.84 ήταν η μόνη μη κρατική φωνή στο ραδιόφωνο, εκεί έμαθα να έχω ανοχή στην άλλη άποψη, να μην λειτουργώ με αυταρχισμό, να ακούω» θυμήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Είχα την μεγάλη τύχη να εκφωνήσω το πρώτο δελτίο του Αθήνα 9.84. «Υπήρχε μια υποδειγματική πολυφωνία απόψεων» είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τηλέφωνα της Βουγιουκλάκη, του Σακελλάριου και άλλων μύθων για να βγουν στον αέρα. Αντί να τους καλούμε εμείς μας καλούσαν εκείνοι. Αυτός ήταν ο 9.84!» με αυτά τα λόγια μοιράστηκε τις αναμνήσεις του ο Άγγελος Πυριόχος.

«Είμασταν όλοι κολλητοί, περνάγαμε υπέροχα και τις ώρες εκτός εκπομπών. Αυτό είναι το πολύτιμο παράσημό μας!» αναθυμήθηκε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

«Ο 9.84 έγραψε ιστορία. Ήταν ένας νέος ραδιοφωνικός κόσμος» είπε ο Δημήτρης Πιατάς, αναγνωρίζοντας ότι, στο σταθμό της πόλης οφείλει την θεατρική του πορεία.

«Το να είσαι Πρόεδρος στον Αθήνα 9.84 είναι τιμή. Πέρα από την Ιστορία του, αυτός ο σταθμός είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα με τα χαρακτηριστικά που έχει» είπε η ηθοποιός Μάρω Κοντού, μια εκ των Προέδρων του σταθμού. «Η τέχνη δεν είναι ποτέ κομματική, είναι υπερκομματική και αυτό είναι πολύ κοντά στο χαρακτήρα που έχει ο Αθήνα 9.84» είπε η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, που υπήρξε επίσης Πρόεδρος του σταθμού.

Να αλλάξουμε θέμα και κλίμα

2 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το Υπουργείο Υγείας. Από την έναρξη της πανδημίας, συνολικά 177 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Ξεκινά η σταδιακή εφαρμογή των νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, μεταξύ αυτών: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Επιδότηση μισθών. Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Αναστολή συμβάσεων εργασίας. Μείωση του χρόνου εργασίας για εργαζόμενους γονείς. Αναλυτικά στο 3w athina984.gr …

Στα θρανία επιστρέφουν το πρωί οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων. Επαναλειτουργούν και οι παιδικοί σταθμοί.

Στη σύλληψη 7 μελών του Ρουβίκωνα προχώρησε η αστυνομία, μετά την μοτοπορεία που πραγματοποίησαν την Κυριακή, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και αντίσταση και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρόσφυγες και μετανάστες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, διαμαρτυρόμενοι για την αναχώρησή τους από τη δομή, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σχιστό, τη Μαλακάσα και τα Διαβατά.

Έως τις 17 Ιουλίου παρατείνεται η αναστολή του δακτυλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ακόμη μια νύχτα, η 5η κατά σειρά βίας και αναταραχών στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς. Στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούν στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις, ενώ σε πολλές έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Βανδαλισμοί και πυρπολισμοί αυτοκινήτων και καταστημάτων προκλήθηκαν στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, το Ντάλας, το Λας Βέγκας, το Σιάτλ, το Μέμφις, την Ατλάντα, το Λος Αντζελες, το Μαϊάμι, το Πόρτλαντ, το Σικάγο, και την Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να κάνει ευρεία χρήση χημικών, και να απωθεί τους διαδηλωτές με σφαίρες καουτσουκ.

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωσητου τζόκερ με αριθμούς 14, 27, 36, 37, 45 και τζόκερ τον αριθμό 3. Το μυθικό ποσό των 10 εκ ευρώ, μεταφέρεται στην κήρωση της Τρίτης.

Καιρός

Στην Αττική τοπικές βροχές θα σημειωθούν, μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα