back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε λίγες ώρες ξεκινά η 4η φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι παρά την πολύ χαμηλή διασπορά, ο κορωνοϊος συνεχίζει να είναι παρών.

Από σήμερα, επαναλειτουργούν οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες…. Cafe και εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, καθώς και beach bar που διαθέτουν σχετική άδεια. Επίσης ελεύθερη θα είναι πλέον η μετακίνηση από και προς τα νησιά. Στο μεταξύ, στο φύλο εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι της 31 Μαίου, μεταξύ αυτών, κινηματογράφοι, catering και μουσεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina 984.gr

Από την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, καθώς και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων. Στη μία μετά το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, θα δώσουν διεξοδικές οδηγίες.

Έως την 1η Ιουνίου θα έχει τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο πρόγραμμα επιδότησης μισθών “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η παράταση του, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Tο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊου, θα παρουσιάσει στις έξι και μισή το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο..

Την Τετάρτη αναμένονται οι προτάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό και την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊου. Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία εξέφρασαν χθες ανοιχτά την αντίθεσή τους στην γαλλογερμανική πρόταση για τη δημιουργία πακέτου επιχορηγήσεων 500 δις ευρώ, με τον καγκελάριο της Αυστρίας μάλιστα, να κάνει λόγο για προσπάθεια ‘’ενοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους’’.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για περισσότερα τετραγωνικά τραπεζοκαθισμάτων, για μείωση τελών καθώς και για χρήση κοινόχρηστου χώρου.Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Με δύο διαφημιστικά σποτ που υπογράφει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Film Office, στηρίζουν το θερινό σινεμά και καλούν το κοινό να το επιλέξει- τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- για την καλοκαιρινή του αναψυχή.

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς: 11, 22, 25, 37, 45 και τζόκερ το 3. Ποσό 7,2 εκτ ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα