back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ρυθμίζονται τα μέτρα ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέστησαν οριζόντια μείωση μισθωμάτων περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το 40% του μισθώµατος που δεν εισπράττεται, για όλο το χρονικό διάστημα που ίσχυσε ή θα ισχύσει το µέτρο µείωσης του μισθώματος λόγω του κορoνοϊου.

Με βαριά ατζέντα συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί με τηλεδιάσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφού γίνει ενημέρωση για υγειονομικά και οικονομικά θέματα σχετικά με την πανδημία, στο επίκεντρο θα βρεθούν 7 νομοσχέδια, μεταξύ αυτών του Υπουργείου Οικονομικών για τις μικροπιστώσεις, καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση.

Μιλώντας χθες στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Brookings και το Miller Center του Πανεπιστημίου της Virginia, ο Πρωθυπουργός απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε τέσσερα κρίσιμα στοιχεία. Ταχύτητα στη λήψη δύσκολων αποφάσεων, ειλικρινή επικοινωνία με τους πολίτες, άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας και προστασία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Στο ότι το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ευρώπης, συμφώνησαν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων κατά την έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε την πρόταση της για τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. “ Η κρίση του κορονοϊού καθιστά αναγκαία την στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε ομιλία της στο Ίδρυμα Κόνραντ Άντεναουερ.

Από τα 750 δισεκατομμύρια, τα 500 δις θα διατεθούν σε επιχορηγήσεις προς τα κράτη – μέλη, και άλλα 250 δις θα δοθούν ως δάνεια, με ορίζοντα αποπληρωμής τα 30 χρόνια. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 22,4 δις ευρώ σε επιδοτήσεις και 9,4 δις σε δάνεια.

Όχι απλά θετική για την Ελλάδα, αλλά για το ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπόλαιοι οι πανηγυρισμοί, υπάρχουν πολλά επεισόδια να δούμε για το πώς θα καταλήξει η πρόταση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, δεδομένων και των αντιδράσεων που διατυπώνονται, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εκφράζει για ακόμα μια φορά την στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο, τονίζοντας ότι τα ελληνικά σύνορα δεν μπορούν να αλλάξουν.

Άλλα 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, και κανένας θάνατος, ανακοινώθηκαν το απόγευμα. Τα 11 είναι από τον οικισμό των Ρομά Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, και τα 2 από έλεγχο επαναπατρισθέντων.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 350 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια 600 χιλιάδες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αίγυπτο, με 910 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 19 θανάτους.

Μέσο εισόδημα από συντάξεις μικρότερο των 800 ευρώ έχουν περίπου 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες συνταξιούχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “ΗΛΙΟΣ” για το Μάρτιο.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται σήμερα οι δύο νεαροί 27 και 28 ετών, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς κοντά σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου – σύμφωνα με πληροφορίες – διαμένει ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Σταμάτης.

Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ελον Μασκ, αναγκάστηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών να αναβάλει την προγραμματισμένη εκτόξευση δύο Αμερικανών αστροναυτών της NASA στο διάστημα, μια αποστολή που θα σηματοδοτούσε την πρώτη διαστημική πτήση αστροναυτών της NASA από αμερικανικό έδαφος τα τελευταία εννέα χρόνια.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα