back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ώρα…κρίσιμων αποφάσεων

Διαβάστε επίσης

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα από σήμερα θα γνωρίζουμε εάν η συμπόρευση του Ποταμιού με το…ΠΑΣΟΚ, που κυριαρχεί εκ των πραγμάτων στο Κίνημα Αλλαγής επρόκειτο για…χίμαιρα ολίγων ρομαντικών ή εάν όντως υπάρχει προοπτική στο όλο εγχείρημα.

Οι απορίες εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ θα λυθούν την ερχόμενη Κυριακή κατά τη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α ( Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων ) του Ποταμιού, ωστόσο, οι πιθανότητες τούτη την ώρα γέρνουν την πλάστιγγα στην πρώτη εκδοχή. Το κλίμα, παρά την επιφανειακή ηρεμία των τελευταίων 24ώρων παραμένει βαρύ ανάμεσα στην Χαριλάου Τρικούπη και τη Σεβαστουπόλεως, κατάσταση, που αποτυπώθηκε και στην απόφαση του Ποταμιού να μην συμμετάσχει στις εκλογές για την συγκρότηση των Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής με το σκεπτικό πως οι εν λόγω αρχαιρεσίες διενεργούνται πρόωρα, καθώς δεν υπήρξε επαρκής χρόνος όσμωσης στην εκλογική βάση του νέου φορέα.

Εν τω μεταξύ, ισχυρότερη τάση εντός του Ποταμιού παραμένει η αποσχιστική, καθώς η πλειοψηφία των στελεχών εισηγείται κατά πληροφορίες στον κ. Θεοδωράκη να ταχθεί υπέρ της…ανεξαρτητοποίησης του κόμματος κατά την διαδικασία της προσεχούς Κυριακής. Μάλιστα, η αναμονή των κρίσιμων σε κάθε περίπτωση αποφάσεων δεν αποτρέπουν βουλευτές του Ποταμιού, όπως οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι τάχθηκαν δημοσίως υπέρ της αποχώρησης του κόμματος τους από το ΚΙΝΑΛ με τον δεύτερο να προκρίνει τη στρατηγική σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία.

Αναπάντητο παραμένει, πάντως, το ερώτημα “και μετά τι;” καθώς όσοι προτείνουν την εκ νέου αυτόνομη πορεία του Ποταμιού, ρισκάρουν εκ των πραγμάτων την είσοδο του κόμματος στην επόμενη Βουλή, εάν πιστέψουμε στα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων μηνών. Στη Χαριλάου Τρικούπη, η πιθανότητα αποσκίρτησης του Ποταμιού από το νέο φορέα ουδόλως πονοκεφαλιάζει. Τουναντίον, θα προκαλέσει ανακούφιση στην μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού και της εκλογικής βάσης, που θεωρούν “υπεύθυνο” το Ποτάμι και τις διαφοροποιήσεις του για την δημοσκοπική στασιμότητα του Κινήματος Αλλαγής. Ούτως ή άλλως, η ανακοίνωση της προηγούμενης Πέμπτης επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή τρόπο πως βούληση της Φώφης Γεννηματά είναι η προώθηση του εγχειρήματος με ή χωρίς το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στο ιδιότυπο blame game, που εκτυλίσσεται στο παρασκήνιο, η πλευρά της Φώφης Γεννηματά…προτίθεται να περιμένει τις αποφάσεις Θεοδωράκη διαμηνύοντας, ωστόσο, πως η περίοδος των συμβιβασμών τελείωσε.

Εν τω μεταξύ, ικανοποίηση εξέφραζαν επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη για την προσέλευση στην εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση των Γραμματείων των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής. Μολονότι, η Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζεται να μην δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με την προσέλευση της Κυριακής, στενοί συνεργάτες της κας Γεννηματά υπολόγιζαν τη συμμετοχή κοντά στο όριο των 50.000, αριθμός, που προκαλεί χαμόγελα στο ΚΙΝΑΛ. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν την εν λόγω διαδικασία ως ακόμη ένα βήμα στην δρομολογημένη διαδικασία ανασυγκρότησης της παράταξης, αλλά και σφυρηλάτησης της ενότητας μεταξύ των συστατικών στοιχείων του νέου φορέα.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα