back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρέας Βαρελάς στον Αθήνα 9.84: Από τις 31 Δεκεμβρίου θα καταργηθούν τα «ξυστά» εισιτήρια στάθμευσης

Διαβάστε επίσης

Η νέα εφαρμογή αγοράς χρόνου στάθμευσης, μέσω κινητού τηλεφώνου myAthensPass, είναι από την Δευτέρα 25 Ιουνίου, σε πλήρη λειτουργία και δίνει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη μας, καθώς ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα.

Η χρέωση γίνεται μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου παραμονής.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας, Ανδρέας Βαρελάς, μιλώντας στην εκπομπή “Άλλα νέα;” και τις Έλενα Μπρέγιαννη και Μαρία Παύλου, έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, στην αγορά θα κυκλοφορούν και τα γνωστά σε όλους μας “ξυστά” εισιτήρια, τα οποία σταδιακά θα καταργηθούν.

«Επόμενος στόχος του Δήμου Αθηναίων», όπως είπε ο κ. Βαρελάς, «είναι η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για μηχανές στο κέντρο».

Ο κ. Βαρελάς, ωστόσο, σημείωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, από τις 2 Απριλίου 2018 έχουν παρακρατηθεί 700 διπλώματα οδήγησης για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες και ράμπες ΑΜΕΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα