back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δεν υπέγραψε ο πρόεδρος της FYROM, Γκεόργκι Ιβάνοφ, τη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας πράξη τη σχετική προαναγγελία του.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η συμφωνία φέρνει τη χώρα του σε θέση υποταγής και εξάρτησης από την Ελλάδα. Συμπλήρωσε, δε, ότι η κύρωσή της “δημιουργεί νομικές συνέπειες που αποτελούν τη βάση για την τέλεση ενός εγκλήματος”.
Μετά την αναμενόμενη αυτή εξέλιξη, το νομοσχέδιο επιστρέφει στη Βουλή της γείτονος, όπου θα πρέπει να περάσει με απόλυτη πλειοψηφία 61ενός βουλευτών.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, στο κανάλι 1 της FYROM, σε περίπτωση που η συμφωνία δεν περάσει στο δημοψήφισμα. Εκφράζει, πάντως, τη βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, εκτιμώντας ότι θα εγκριθεί και μάλιστα με ποσοστό από 75% έως 85%.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της FYROM και της Αλβανίας στην ατζέντα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Πέντε συλλήψεις μετά τα επεισόδια στη ΔΕΘ, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη FYROM – 14 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Για “υποκινούμενους από φασίστες” έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. “Η ΝΔ καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται” τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Πρακτορείο fm.

Στα υπουργεία τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ, ενόψει της έκθεσης του Ταμείου, που θα περιλαμβάνει και την Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους. Οι επαφές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε η Standard & Poor’s, μετά την απόφαση του Eurogroup. Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, επειδή μεσοπρόθεσμα θα καταστήσει πιο βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

“Πρέπει να θεωρείται αμφίβολο κατά πόσο τρία προγράμματα διάσωσης, τα 274 δις ευρώ δανειακής βοήθειας και το βουνό από προαπαιτούμενα έχουν προετοιμάσει την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι επιπόλαιο να προσποιούμαστε ότι η Ελλάδα έχει διασωθεί”, σχολιάζει η γερμανική Tagesspiegel.

Συνάντηση αυτή την ώρα του πρωθυπουργού με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου. Το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, και στη συνέχεια με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Συνάντηση νωρίτερα του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, με τον υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση με την πληρωμή των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας.
Χθες, ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας με εργαζόμενους που διαδήλωναν, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να μείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία. “Αγωνιζόμαστε και πιστεύω πως θα βρούμε λύση” είπε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
Προς το παρόν έχουν σταματήσει οι διώξεις εναντίον των μεταναστών που έχουν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ από το Μεξικό μαζί με τα παιδιά τους, καθώς δεν υπάρχουν χώροι για να κρατούνται ολόκληρες οικογένειες. Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, Κέβιν ΜακΑλίναν. Τόνισε, ωστόσο, ότι η πολιτική “μηδενικής ανοχής” εξακολουθεί να ισχύει.

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα στο Βερολίνο τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ενόψει της συνόδου Κορυφής της Πέμπτης. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους ζητήματα διμερών σχέσεων, ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής.
Σε μία ώρα η καγκελάριος θα υποδεχθεί και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Εκτροχιασμός τρένου στην Αυστρία, δυτικά της Βιέννης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν 28 άτομα, οι δύο πιο σοβαρά.

Φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία των κεντρικών γραφείων της εφημερίδας De Telegraaf, στα περίχωρα του Άμστερνταμ. Δεν υπήρξε τραυματισμός, διέφυγε ο οδηγός του οχήματος. Τα κίνητρα δεν είναι σαφή, δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καμαρώνει… για τα μαλλιά του. “Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού μου”, είπε σε συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα. Απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν ότι φοράει περούκα, υπενθύμισε ότι βρέθηκε σε καταιγίδες με ανέμους 100 χλμ την ώρα.

Πολιτισμός
Η διαδραστική περφόρμανς με τίτλο «Blind Date» παίζεται απόψε και αύριο στις 8 στην πλατεία Αλεξάνδρας, στον Πειραιά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Σ αυτή μια ομάδα τυφλών περφόρμερ και χορευτών τάνγκο καλούν τους θεατές να συμμετάσχουν σε ένα τάνγκο του δρόμου, σε μια μιλόνγκα. Είσοδος ελεύθερη.

Καιρός
Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. 25 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα