back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κουβέλη – Πιτσιόρλα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη και του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση με την πληρωμή των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Χθες, ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας με εργαζόμενους που διαδήλωναν, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να μείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία. «Αγωνιζόμαστε και πιστεύω πως θα βρούμε λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας απασχολούνται περίπου 600 εργαζόμενοι, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν βρεθεί νέος επενδυτής, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είχε αναλάβει την πληρωμή του 70% των μισθών τους, για όσο διαρκούν οι εργασίες.

Επιστρέφει στην ΕΤΑΔ η έκταση με τη δεξαμενή 5 του Σκαραμαγκά

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 2 και μισή, παραδίδεται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) η χερασαία έκταση που φιλοξενεί τη δεξαμενή 5 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία είναι η μεγαλύτερη του είδους της στη Μεσόγειο. Η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της συγκεκριμένης δεξαμενής θα γίνει από την ΕΤΑΔ, θα προκηρυχτεί εντός του καλοκαιριού, και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ισχυρούς ομίλους, μεταξύ των οποίων και η κινεζική Cosco που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά.

Χρήστος Καπούτσης-Χριστιάννα Κούσιου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα