back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Βερολίνο ο Κυρ. Μητσοτάκης – Για κυβερνητικό «πανικό» μιλά η ΝΔ στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο στην Αθήνα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταλογίζει στην κυβέρνηση «πανικό», στον οποίο αποδίδει και τα «σενάρια συνωμοσίας», όπως λένε στην Πειραιώς, που ακολούθησαν την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γ. Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.

«Βλέπουν παντού συνομώτες και εχθρούς»

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί η ΝΔ, θεωρώντας ότι η μεγάλη θλίψη «οφείλεται προφανώς στο ότι  βλέπουν τον κίνδυνο να χάσουν τις καρέκλες τους».
«Βλέπουν παντού συνωμότες και εχθρούς. Τέτοιες  αντιδράσεις παρατηρούνται μόνον όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό βλέποντας το τέλος της να πλησιάζει», υποστηρίζουν γαλάζιες πηγές.
Σύμφωνα με τη ΝΔ το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι οι αποφάσεις της βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα.Και ως αποκορύφωμα αυτού θεωρείται από την Πειραιώς η συμφωνία των Πρεσπών που πολλά γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει καταλύτη πολιτικών εξελίξεων.
Ως ένδειξη «πανικού» εκλαμβάνεται από την ΝΔ και το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενo επικύρωσης της συμφωνίας με 180 ψήφους, όπως έχει ζητήσει ο κ. Καμμένος, ενώ πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα 180 ψήφων.
Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που επαναλαμβάνουν είναι ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει στο σύνολό της αυτή τη συμφωνία «είτε χρειάζεται 151 για να κυρωθεί, είτε 180».
«Η ΝΔ δεν ψηφίζει αυτή τη συμφωνία ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή. Δεν θα τη φέρει καν για κύρωση στη Βουλή εάν τη βρει σε εκκρεμότητα όταν γίνει κυβέρνηση», εξακολουθούν να διαμηνύουν από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επαφές Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Τη θέση πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, θα διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης και στις επαφές που θα έχει από σήμερα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στον οποίο θα παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, στον απόηχο και της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup .
Ο πρόεδρος της ΝΔ  θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών για θέματα προϋπολογισμού/οικονομικών,  Ralph Brinkhaus, με την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Katja Leikert, καθώς και με τους Christian Lindner και Alexander Lambsdorff,  πρόεδρο και αντιπρόεδρο, αντιστοίχως, του κόμματος των Φιλελευθέρων.  Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας,  Horst Seehofer, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα