back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναταράξεις στο ΠΟΤΑΜΙ ενόψει…αποχώρησης

Διαβάστε επίσης

Σε δίνη εσωστρέφειας κινδυνεύει να εγκλωβιστεί το Ποτάμι, προτού ληφθεί η κρίσιμη απόφαση για την παραμονή του ή όχι εντός του Κινήματος Αλλαγής, την προσεχή Κυριακή.

Λίγες ώρες μετά, το «τιτίβισμα» του Σταύρου Θεοδωράκη, που επιχειρούσε να βάλει τέλος στα σενάρια, που δανέλλης ήθελαν βουλευτές του κόμματος του να…συνεπικουρούν τον κλυδωνιζόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση απώλειας της πλειοψηφίας, ερχόταν ο βουλευτής Ηρακλείου, Σπύρος Δανέλλης να ταράξει και πάλι τα ούτως ή άλλως φουρτουνιασμένα νερά του Ποταμιού. Και αυτό γιατί ο κ. Δανέλλης – εκφράζοντας προσωπική άποψη, όπως διευκρίνισε εκ των υστέρων – τόνισε ότι το Ποτάμι και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις θα μπορούσαν κατόπιν προγραμματικής σύμπτωσης στα μείζονα να αθροιστούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, ώστε να ολοκληρωθούν ζητήματα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών εντός της παρούσας Κοινοβουλευτικής Συνόδου.

Το όλο θέμα οδήγησε χθες το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, όπου κατά πληροφορίες ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι προσωπική του άποψη είναι πως ιδανικά το Ποτάμι ως τμήμα ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει να αναζητήσει συγκλίσεις με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνησε, πάντως, επιμένουν οι ίδιες πηγές, με τις αιτιάσεις συναδέλφων του πως στην τρέχουσα…πονηρή συγκυρία, ανάλογές τοποθετήσεις παρεξηγούνται ανατροφοδοτώντας τη σεναριολογία ότι η Σεβαστουπόλεως αλληθωρίζει προς την Πλατεία Κουμουνδούρου. Ο κ. Δανέλλης συμφώνησε, μάλιστα, και με την δήλωση, που εξέδωσε λίγο αργότερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην οποία μεταξύ άλλων επεσήμαινε: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με την συγκυρία. Η θέση του Κινήματος μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί».

Ως προς το μείζον της προσεχούς Κυριακής, ήτοι την αποχώρηση ή μη του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, η ζύμωση συνεχίστηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο, που πήρε τη σκυτάλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατούσα άποψη εντός του Ποταμιού παραμένει πως είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα πολιτικά περιθώρια, που θα επιτρέψουν στο κόμμα να παραμείνει εντός του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α, όπου κατά πληροφορίες θα κάνει εισήγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ενδεικτικό του κλίματος, πάντως, είναι πως τα περισσότερα μέλη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν ήδη προεξοφλήσει το διαζύγιο με το Ποτάμι, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να επιμένει πως στις μετρήσεις της κοινής γνώμης θα πρέπει να μετριούνται ξεχωριστά πλέον το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι και την Εύη Χριστοφιλοπούλου να σχολιάζει δηκτικά τη συμμετοχή του Σπύρου Δανέλλη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο με την φράση….καλά στέφανα.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα