back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκληση του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας να μην πνιγεί στα σκουπίδια, λόγω ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Έκκληση στο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να «παγώσει» τις διαδικασίες κατεδάφισης του αμαξοστασίου και του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων που γειτνιάζουν με το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ έκανε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι ο δήμος έχει βρει χώρο 40 στρεμμάτων στο βιομηχανικό πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις του δήμου καθώς και 10,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσει το έργο αλλά χρειάζεται χρόνο για να γίνει η μεταφορά.

Ζητούμενο η κατεδάφιση των αυθαίρετων

Την έκκληση απεύθυνε ο δήμος με αφορμή το γεγονός ότι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει συμφωνήσει με την εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ», που προσφέρθηκε για το έργο, να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που γειτνιάζουν με το γήπεδο της ΑΕΚ στις 5 Ιουλίου.

Ο κ. Βασιλόπουλος αφού καυτηρίασε το γεγονός της συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με μια ιδιωτική εταιρία χωρίς να γίνει διαγωνισμός για το έργο τόνισε ότι στα συρτάρια της λιμνάζουν τουλάχιστον 800 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης οι οποίες για διάφορους λόγους δεν προχωρούν.

Αυθαίρετα κτίρια προς κατεδάφιση κοντά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Επιπλέον, επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι να δημιουργηθεί πρόβλημα αποκομιδής απορριμμάτων σε μια πόλη με περισσότερους από 200.000 κατοίκους.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της κατεδάφισης των εγκαταστάσεων του δήμου που λειτουργούν εδώ και 40 χρόνια ανακίνησε η εταιρία «Δικέφαλος ΑΕ» με σχετικό εξώδικο που έστειλε στο δήμο.

Προς το παρόν, πάντως, ο δήμος σε ένδειξη καλής πίστης κατεδάφισε από μόνος του όλες τις εγκαταστάσεις που πραγματικά εφάπτονταν με το υπό κατασκευή γήπεδο δημιουργώντας ζώνη πυρασφάλειας που απαιτεί η «Δικέφαλος ΑΕ».

Στο πλευρό του δημάρχου, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, τάχθηκαν με δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Κερατσινίου, Μοσχάτου Ταύρου, και Νέας Ιωνίας.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα