back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2018: Το γκολ στο οποίο… σκόνταψε η Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Η Μπουντεσλίγκα είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, η Μπάγερν Μονάχου, βάση της εθνικής Γερμανίας, κατακτά τον τίτλο 10 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Κι όμως η εθνική Γερμανίας απογοήτευσε. Αποκλείστηκε για πρώτη φορά μετά το 1938 από την α’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φαίνεται πως ο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο προπονητής της, ο Γιοακίμ Λεβ.

Ασφαλώς η Γερμανία δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο μεγάλο όνομα που αποκλείεται. Η Ιταλία δεν πήγε καν, αλλά η Ιταλία δεν είχε παίκτες για να πάει, όπως δεν είχε και η Ολλανδία και μοιραία βλέπουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση.

Ο Λεβ όμως είχε να διαλέξει από μία γεμάτη και υπέροχη δεξαμενή παικτών που είχε μόνο ένα σοβαρό πρόβλημα, την έλλειψη ενός καλού φορ. Αυτή η Γερμανία αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων, μία ομάδα που το ρόστερ της αντικειμενικά και παρά τα λάθη στις επιλογές του Λεβ, ήταν ένα από τα τρία – τέσσερα πιο πλήρη της διοργάνωσης.

Πρόκειται ασφαλώς για τη μεγαλύτερη αποτυχία της ιστορίας της, κάτι που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα συμβεί, ειδικά μετά το γκολ του Κρόος κόντρα στη Σουηδία.

Παρά τις λάθος επιλογές του Ομοσπονδιακού προπονητή, υπήρχε διάχυτη η πεποίθηση πως αυτή η προβληματική φτιαγμένη από τον Λεβ Γερμανία, είχε τις προσωπικότητες που μπορούσαν να την οδηγήσουν πολύ μακριά μετά το ψυχολογικό ντοπάρισμα από το γκολ στο 95’ με την Σουηδία.

Αποδείχθηκε όμως ότι αυτό το γκολ απλώς έκλεισε τα μάτια και κάλυψε τα τεράστια προβλήματα κάτω από το χαλί. Ηταν όμως τόσα πολλά, που το χαλί φούσκωσε και η «νασιοναλμάνσαφτ» σκόνταψε…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα