back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης – «Συκοφαντίες» και «λάσπη» καταγγέλει η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βερολίνο όπου είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος, την Πέμπτη, στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, στην Αθήνα κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις καταγγελίες της κυβέρνησης για «σχέδιο αποσταθεροποίησης».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν για «ευφάνταστα σενάρια», ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε από το Βερολίνο ότι «το να βλέπει κανείς φαντάσματα διαπλοκής, είναι ιστορικά το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν». Παράλληλα επισήμανε εκ νέου στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής σημειώνοντας ότι “όσο πιο σύντομα έρθει τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα όχι μόνο γιατί θα ανακάμψει πιο γρήγορα η οικονομία, αλλά για να σταματήσει η δραματική υπονόμευση του δημοκρατικού κεκτημένου από μία κυβέρνηση που κάθε μέρα εκτρέπεται όλο και περισσότερο σε λόγο διχαστικό και παραληρηματικό».
Στην Πειραιώς επικρατεί πάντως έντονη ενόχληση για το περιεχόμενο του προχθεσινού κυβερνητικού non paper, καθώς η ΝΔ κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι «έφτασε στο σημείο να αναφερθεί σε δήθεν “ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη” του αρχηγού της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας μια ακόμη παρακρατική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».
Στη ΝΔ επιμένουν ότι η κυβέρνηση «είναι πλέον πανικόβλητη» και εκτός από συκοφαντίες «ανακαλύπτει εχθρούς σε επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία συναλασσόταν».

Ικανοποίηση με Σολτς

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας λέγοντας πως «ήταν μια πολύ καλή συζήτηση η οποία εστιάστηκε πολύ περισσότερο στο μέλλον και πολύ λιγότερο στο παρελθόν ” και ο ίδιος παρουσίασε το “μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ που στόχο έχει να επανέλθει η οικονομία σε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει ευημερία στους Έλληνες και δυνατότητα σταθερης χρηματοδότησης στην οικονομία».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επέμεινε στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας, υποστήριξε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ότι κανένας από τους συνομιλητές του στους οποίους έχει διατυπώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη θέση της ΝΔ για αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής δεν του έχει αναπτύξει τεκμηριωμένη αντίδραση.
Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Σύνοδο του ΕΛΚ με τη θέση ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και αναμένει από τους εταίρους μας στην Ευρώπη να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη.
Στην Πειραιώς σημειωνουν μάλιστα ότι δεν νοείται να υπάρχουν χώρες στην ευρωπαϊκή οικογένεια που να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και εάν επιμείνουν, τότε οι περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια που λαμβάνουν θα είναι μονόδρομος.
Ταυτόχρονα εξακολουθεί να ασκεί κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση καταλογίζοντας ότι “εξακολουθεί να είναι ανίκανη να διαχωρίσει πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες.

Η διαγραφή Μίχαλου

Την ίδια ώρα συζητήσεις προκαλεί η διαγραφή του Κ. Μίχαλου, για την οποία στην Πειραιώς υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΕ «με τις θέσεις που έχει διατυπώσει επανειλημμένως όλο το τελευταίο διάστημα έθεσε ο ίδιος εαυτόν εκτός ΝΔ».
Η αντίδραση της ΝΔ αφορά στις απόψεις που έχει διατυπώσει ο κ. Μίχαλος για τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς εμφανίστηκε θετικός για τον αντικτυπό της στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, την αντίθεσή του στις πρόωρες εκλογές που ζητά η ΝΔ, τη θετική αποτίμηση για το Εurogroup, καθώς έκανε λόγο για «ιστορική συμφωνία», αλλά και για τη στάση του στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, όπου συμμετείχε- με την θεσμική του ιδιότητα- στην επιτροπή προσωπικοτήτων.που συγκροτήθηκε. Ενόχληση είχε προκαλέσει στην Πειραιώς και συνάντησή του, σε δημόσιο χώρο, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς γαλάζιες πηγές σημειώνουν ότι «δεν είναι αποδεκτό ούτε λογικό στελέχη της ΝΔ να βγαίνουν για χαλαρό καφέ με τον κ. Παππά».
Ειδικά πάντως για το γεγονός ότι του καταλογίζεται «από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν” ότι έχει συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι “είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!»

Η εξέλιξη αυτή είναι σε κάθε περίπτωση πολύ πιθανό πάντως να αναζωπυρώσει τη σεναριολογια περί διεργασιών για την δημιουργία φορέα στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα