back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπνωτήριο αλλοδαπών και πάλι η πλατεία Βικτωρίας

Διαβάστε επίσης

Ανήσυχοι εμφανίζονται κάτοικοι και καταστηματάρχες στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς, εδώ και ένα μήνα, η περιοχή φαίνεται να γίνεται και πάλι στέκι προσφύγων και μεταναστών.  Κάποιες μέρες, μάλιστα, κοιμούνται στην είσοδο ενός κλειστού καταστήματος στην συμβολή της πλατείας με την οδό Αριστοτέλους.

platia_viktorias

«Ελπίζω να μη ξαναζήσουμε τα ίδια»

«Είναι περίπου 50 άτομα που κοιμούνται εδώ πάλι» λέει στον Αθήνα 9.84 υπάλληλος καφετέριας της περιοχής. «Τώρα που ομαλοποιήθηκε κάπως η κατάσταση ελπίζω να μη ξαναζήσουμε τα ίδια. Φυσικά ανησυχούμε. Γίνονται φασαρίες και καυγάδες μεταξύ τους».

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στους καταστηματάρχες της πλατείας είναι η άρνηση, με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο, ιδιοκτήτη καφέ να μου μιλήσει.

Προφανώς η δημοσιοποίηση της κατάστασης δεν συμφέρει τους επιχειρηματίες δεδομένου ότι εδώ και λίγους μήνες η πλατεία είχε επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

platia_viktorias

«Θα φύγουν και το βράδυ θα επανέλθουν»

«Η αστυνομία έρχεται και τους απομακρύνει. Θα φύγουν και το βράδυ θα επανέλθουν» μου λέει ο κ. Νίκος κάτοικος της περιοχής. «Έχουν γεμίσει τα νησιά που να πάνε κι αυτοί. Υπάρχει μια κινητικότητα πάλι στην πλατεία, έρχονται, φεύγουν, έρχονται νέοι, πρόσφυγες, μετανάστες, αυτοί που τους προσεγγίζουν για διαβατήρια, «εισιτήρια» κλπ, τσακώνονται μεταξύ τους».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα