back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες: Αναπάντεχη αποτυχία σε Βιολογία και Πληροφορίκη

Διαβάστε επίσης

Η αναπάντεχη αποτυχία στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και τα αυξημένα γραπτά κάτω από τη βάση στο μάθημα της Πληροφορικής είναι τα σημαντικότερα συμπεράσματα από τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι υποψήφιοι που επέλεξαν τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, και προέρχονται κυρίως από την ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, έγραψαν σε ποσοστό 61,39% κάτω από τη βάση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ανάπτυξη Εφαρμογών ξεπέρασε το 50% (50,46%).

Ο αριθμός των αριστούχων και τα λοιπά βαθμολογικά στοιχεία δεν απέχουν ιδιαίτερα από τα περσινά, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι της ομάδας ανθρωπιστικών σπουδών έγραψαν σε γενικές γραμμές χειρότερα από πέρυσι, ενώ καλύτερα είναι τα αποτελέσματα για τους μαθητές της ομάδας θετικών σπουδών.

Απογοήτευση στα πρόσωπα των μαθητών του 12ου Γενικού Λυκείου, στα Κάτω Πετράλωνα

Εν τω μεταξύ, γονείς και υποψήφιοι των πανελλαδικών Εξετάσεων προσέρχονται ήδη από τη μια το μεσημέρι στα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της χωρας για να δουν τους καταλόγους – πίνακες που αναρτήθηκαν με τις βαθμολογικές επιδόσεις τους.

Με έκδηλη την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους προσέρχονται κανονικά και στο 12ο Γενικό Λύκειο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κειριαδών & Σφηττίων 1 στα Κάτω Πετράλωνα. Στην πλειοψηφία τους οι μαθητές δηλώνουν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα τονίζοντας ότι ανέμεναν υψηλότερη βαθμολογία. Στην συντριπτική πλειοψηφία θεωρούν ότι καθοριστικός παράγοντας για τις χαμηλές βαθμολογίες ήταν το μάθημα της έκθεσης που αποτέλεσε -οπως υποστηρίζουν- παγίδα για τους υποψήφιους αφού μπορεί η θεματολογία του να φάνηκε σε όλους βατή και εύκολη, αλλά όπως φαίνεται η ανάπτυξη των θεμάτων αντιμετωπίστηκε με συγκεκριμένα κριτήρια από τους εξεταστές.

Σε όλα αυτά οι ερωτηθέντες μαθητές πρόσθετουν και το άγχος και την μη κατάλληλη προετοιμασία στα στοιχεία που συνετέλεσαν στο να μην γράψουν πολλοί υποψήφιοι καλά. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτηθηκαν στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Αναρτημένες οι βαθμολογίες στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σήμερα προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Έως τη Δευτέρα 16 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψήφιων της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ_2018-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δείτε εδώ πώς έγραψαν οι υποψήφιοι της Ο.Π. Θετικών Σπουδών

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ_2018-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων στην Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ_2018-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία ανά μάθημα για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/06/Στατιστικά-Βαθμ.-Μαθημάτων_ΓΕΛ_2018-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.pdf”]

Και εδώ πόσοι έγραψαν πάνω ή κάτω από τη βάση

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/06/Στατιστικά-Βαθμ.-Μαθημάτων_ΓΕΛ_2018-ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ-ΑΠΟ-ΤΗ-ΒΑΣΗ.pdf”]

Ισίδωρος Ρούσσος, Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα