back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεσογειακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο για Σπανουδάκη, χάλκινο για Κυριακοπούλου και Αναγνωστοπούλου

Διαβάστε επίσης

Οι Ραφαέλα Σπανουδάκη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου χάρισαν τα πρώτα μετάλλια- από την ομάδα του στίβου- στη χώρα μας, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη κατάφερε να τερματίσει σε 11.53 στα 100μ. και να πάρει στο φώτο φίνις το ασημένιο μετάλλιο, από την Άννα Μπονγκόρνι, που τερμάτισε με τον ίδιο χρόνο. Η Σπανουδάκη πανηγύρισε το πρώτο σπουδαίο μετάλλιο της καριέρας της και πλέον κάνει σχέδια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μπορεί να κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει αυτό που θα ήθελε. Περιορίστηκε σε άλμα στα 4,31 μ. και την τρίτη θέση στο άλμα επί κοντώ.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η 26χρονη είχε καλύτερη βολή στα 58,85 μ.,στη δισκοβολία, επίδοση που της έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Οι άλλες επιδόσεις των αθλητών στίβου

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε ο Παναγιώτης Τριβυζάς στα 200 μέτρα. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε τρίτος σε 20.78, σε μια κούρσα όπου ήταν ιδιαίτερα καλός στο πρώτο μισό της και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό.

Η Γρηγορία Κεραμιδά στην πρώτη δυνατή της κούρσα στη σεζόν στα 200 μ. τερμάτισε σε 23.79 και πήρε την πρόκριση για τον σημερινό τελικό. Η Ελληνίδα, η οποία βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς.

Την έβδομη θέση στον τελικό των 400 μ. κατέλαβε η Ειρήνη Βασιλείου με 53.20, σε μια κούρσα, όπου πρωταγωνίστρια ήταν η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, η οποία τερμάτισε πρώτη σε 51.19.

Ο Χρήστος Κοτίτσας τερμάτισε στην έκτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς των 800 μ. με 1.52.22 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος πήρε θέση εκκίνησης στον τελικό των 100 μ., όμως, έκανε άκυρη εκκίνηση και αποχώρησε από την κούρσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα