back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μουντιάλ 2018: Έξω και η Ισπανία, έχασε 4-3 στα πέναλτι από τη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Στη διαδικασία των πέναλτι εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία, με 4-3 επί της Ισπανίας, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Άστοχοι για την Ισπανία ήταν πρώτα ο Κόκε και στη συνέχεια ο Άσπας στο Στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010 Ισπανία, είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς στο 12ο λεπτό), αλλά το χέρι του Πικέ στο 40ο λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στον Αρτέμ Τζιούμπα να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι. Αντίπαλος της Ρωσίας το Σάββατο (7/7), η νικήτρια του Κροατία-Δανία, με φόντο την τετράδα.

Στη διαδικασία των πέναλτι  «έλαμψε» ο Ίγκορ Ακινφέεφ! Ο Ρώσος γκολκίπερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Κόκε και Ιάγκο Άσπας (ευστόχησαν οι Ινιέστα, Πικέ και Ράμος), ενώ στον αντίποδα από την άσπρη βούλα δεν λάθεψε κανένας παίκτης των «χρυσών αετών» (ευστόχησαν οι Σμολόφ, Ιγκνάσεβιτς, Γκολόβιν και Τσερίσεφ), στέλνοντας έτσι τους διοργανωτές στα προημιτελικά…

Γήπεδο: Στάδιο Λουζνίκι (Μόσχα)

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ 1-1 (3-4 πέναλτι)

Σκόρερ: 12′ αυτ. Ιγκνάσεβιτς – 42′ πέν. Τζιούμπα

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Πικέ – Κουτέποφ, Ζόμπνιν

Κόκκινες κάρτες: –

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70′ Καρβαχάλ), Πικέ, Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Κόκε, Μπούσκετς, Σίλβα (67′ Ινιέστα), Ασένσιο (104′ Ροντρίγκο), Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα (80′ Ιάγκο Άσπας).

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνάσεβιτς, Κουντριάσοφ, Ζιρκόφ (46′ Γκρανάτ), Σαμέντοφ (61′ Τσερίσεφ), Ζόμπνιν, Κουζιάεφ (97′ Ερόκιν), Γκολόβιν, Τζιούμπα (65′ Σμολόφ).

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα