back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απελπιστική η κατάσταση έξω από το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Αγ. Κυριακού»

Διαβάστε επίσης

Απελπιστική κατάσταση επικρατεί έξω από το Νοσοκομείο Παίδων Αγλ. Κυριακού, με δεκάδες Ρομά να διανυκτερεύουν τα βράδια απέναντι στο παρκάκι, αφήνοντας στο φως της ημέρας τόνους από σκουπίδια και αποφάγια.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δύο κοινές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους. Το αποτέλεσμα; Οι Ρομά κατασκήνωσαν για δυο μέρες στον ευρύτερο χώρο στο πάρκο Γουδή και επέστρεψαν στο ίδιο σημείο απέναντι από το νοσοκομείο.

«Το ίδιο έγινε και τις δυο φορές, το ίδιο θα συνεχίσει να γίνεται και το επόμενο διάστημα», αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής. Δεν έχουν και άδικο.

Στην χθεσινή μας «αυτοψία» στην περιοχή καταγράψαμε αυτοσχέδιες σκηνές απέναντι από το νοσοκομείο, σκουπίδια πεταμένα, ράμπες για άτομα με αναπηρία, που είχαν καταληφθεί από αγροτικά οχήματα, ρούχα απλωμένα στα παγκάκια της πλατείας.

Τραγική η κατάσταση

[su_slider source=”media: 8089,8092,8087″ width=”700″ height=”420″]

Ρωτήσαμε εάν υπάρχει λύση κι αν θα συνεχιστεί το «κρυφτούλι» μεταξύ Ρομά-Αστυνομίας και δημοτικής Αστυνομίας.

Στις απαντήσεις που λάβαμε κυρίαρχη είναι η άποψη ότι «χρειάζεται η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, για την ενεργοποίηση του εισαγγελέα και την μόνιμη παρουσία των αστυνομικών αρχών στην περιοχή, ώστε οι όποιες προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις και να μην αφήνονται ελεύθεροι οι προσαχθέντες μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα στις δυο επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής Αστυνομίας».

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για φασαρία μέρα και νύχτα, παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων και οδοστρώματος με οχήματα και αυτοσχέδιες σκηνές, σκουπίδια και σπασμένα μπουκάλια παντού, αυτοσχέδιες τουαλέτες σε κοινή θέα.

Έντονη είναι η ενόχληση και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Για το θέμα άλλωστε έχει γίνει αναφορά-καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με την οποία ζητεί να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση χάους, δυσωδίας και επικινδυνότητας που ταλανίζει μια ολόκληρη περιοχή και τείνει να μετατραπεί μεταξύ άλλων σε υγειονομική βόμβα, μια ανάσα από την είσοδο του νοσοκομείου Παίδων.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα