back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ στον «Αθήνα 9.84»: Έκκληση των γιατρών για πρόσληψη των επικουρικών – 8 ώρες η αναμονή στα επείγοντα

Διαβάστε επίσης

Στον «αέρα» είναι αυτή τη στιγμή οι 3.000 επικουρικοί εργαζόμενοι που απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία καλύπτωντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει και λήγουν μέσα στο 2018 δεν ανανεώνονται προς το παρόν, με ορατό τον κίνδυνο υπολειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων το καλοκαίρι.

«Το πρόβλημα στα νοσοκομεία είναι πολύ μεγάλο. Υπάρχουν 6.000 κενές θέσεις γιατρών και 25.000 νοσηλευτών. Η αναμονή στα επείγοντα φτάνει τις 7 και 8 ώρες και το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του», δήλωσε στον «Αθήνα 9.84» και τις «Ντάμες Σπαθί» η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα νοσοκομεία που λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό -καθώς οι όποιες προσλήψεις γίνονται με αργούς ρυθμούς και είναι προσλήψεις του 2011 και του 2012- θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες:

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει παράταση των συμβάσεων , το υπουργείο είχε πει ότι θα το λύσει, αλλά δεν έκανε τίποτα. Στις συναντήσεις με τον υπουργό κάναμε πρόταση για τροπολογία για να λυθεί το θέμα και να γίνουν προσλήψεις, αλλά δεν έγινε τίποτα», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ.

Στάση εργασίας

Με βασικό αίτημα την πρόσληψη των επικουρικών εργαζόμενων που υπηρετούν τώρα στα δημόσια νοσοκομεία, πραγματοποιούν αύριο Τρίτη 3 Ιουλίου στάση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Με απόφαση της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ η στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας η κινητοποίηση θα είναι 24ωρη απεργία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα