back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τεράστιες ελλείψεις στον τομέα Υγείας στη Σύμη

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, περισσότεροι από 7.000 κάτοικοι και επισκέπτες στη Σύμη, εδώ και 15 μέρες, εξυπηρετούνται από μία αγροτική γιατρό.

Παράλληλα, χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και χρέη τραυματιοφορέα ο αντιδήμαρχος του νησιού. Για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και αδιαφορία της πολιτείας κάνει λόγο ο δήμαρχος  Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο δήμαρχος επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα.

giatros

Τραγικές ελλείψεις

«Έχουμε μείνει με μια αγροτική γιατρό και έναν οπλίτη γιατρό  για να την βοηθάει, τον οποίο προσωρινά μας διέθεσε ο αρχηγός του στρατού» λέει στον Αθήνα 9.84 ο κ. Παπακαλοδούκας. «Η γιατρός αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου ακόμα κι αν δουλεύει επί 24ώρου βάσης Αυτήν τη περίοδο στη Σύμη βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι και καθημερινώς αυξάνονται λόγω της τουριστικής κίνησης. Επιπλέον δεν είναι γιατρός ειδικότητας. Η Σύμη χρειάζεται τουλάχιστον ένα γιατρό με ειδικότητα να στελεχώσει το Περιφερειακό Ιατρείο. Επίσης και έναν οδηγό ασθενοφόρου για να σταματήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος να εκτελούν χρέη οδηγού ασθενοφόρου και τραυματιοφορέα.

«Δεν βλέπω να συγκινείται κανείς»

«Έχω ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του εισαγγελέα για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων έχω μιλήσει σε όλα τα δελτία ειδήσεων αλλά δεν βλέπω να συγκινείται κανείς τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας. Ο κόσμος νίωθει ανασφάλεια αλλά και οι γιατροί. Αν προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό δεν θα μπορέσεσουν να το αντιμετωπίσουν».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα