back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για τη Μάνδρα Αττικής

Διαβάστε επίσης

Πειθαρχικές ευθύνες σε φορείς του δημοσίου και δημάρχους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017, καταλογίζει το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Ειδικότερα, ευθύνες σε αιρετούς του Δήμου Μάνδρας αποδίδονται για την ανέγερση δημοτικών αυθαιρέτων κατασκευών μέσα στην κοίτη του ρέματος.

Στο δασαρχείο Αιγάλεω επιρρίπτονται ευθύνες σε υπάλληλους για την -κατά τρία έτη- καθυστέρησή τους να απαντήσουν για το δασικό ή μη, χαρακτήρα της περιοχής, ώστε να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Στην πολεοδομία της Ελευσίνας, γιατί δεν διενεργήθηκαν αυτοψίες για αυθαίρετες κατασκευές, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έδωσε άδειες ανέγερσης κτισμάτων, ακόμη και μέσα στην κοίτη του ρέματος.

Παπασπύρου στον Αθήνα 9.84: Διαχρονικές οι ευθύνες

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τις Ντάμες Σπαθί, η κ. Παπασπύρου τόνισε ότι το τελικό πόρισμα θα κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα πρέπει να ενεργήσει αντίστοιχα.

«Έχουμε καταλογίσει πειθαρχικές ευθύνες, ωστόσο στους αιρετούς αρμόδια να τις καταλογίσει είναι η αποκεντρωμένη περιφέρεια. Οι ευθύνες σε πολλές περιπτώσεις είναι διαχρονικές», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης φέρνοντας ως παράδειγμα την παλαιά εθνική οδό η οποία, όπως είπε, είχε φτιαχτεί μέσα στο ρέμα και θα έπρεπε από την μία και από την άλλη πλευρά να είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα: «Στην παλιά εθνική οδό κανονικά δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι το σχέδιο διαχείρισης κινδύνου δεν κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος και ότι δεν είχε γίνει αντιληπτό το επείγον του ζητήματος.

«Καταγράφονται οι αυθαίρετες κατασκευές ιδιωτικές αλλά και του δημοσίου – όπως το αμαξοστάσιο του δήμου- οι οποίες είχαν ανεγερθεί μέσα στην κοίτη του ρέματος που διέσχιζε την πόλη.

Τέλος, όπως είπε η κ. Παπασπύρου, στο πόρισμα προτείνονται θεσμικές νομοθετικές και τεχνικές παρεμβάσεις, όπως τα αντιπλημμυρικά, η οριοθέτηση των ρεμάτων, εργολαβικές συμβάσεις, αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης κτλ

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα