back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας να ορίσει ημερομηνία εκλογών

Διαβάστε επίσης

Να ενισχύσει το αίτημά της για εκλογές το ταχύτερο δυνατόν επιχειρεί η ΝΔ με αφορμή την εικόνα που εμφανίζει η κυβερνητική πλειοψηφία λόγω της διαφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που οδήγησε τον Πάνο Καμμένο να αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

Σκόπιμες απουσίες και μηνύματα

Στην Πειραιώς μιλούν για κυβερνητικό «τραγέλαφο» που εκτιμούν ότι ενισχύθηκε μετά και την απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν την απουσία αυτή «σκόπιμη» καθώς πιστεύουν ότι ο κ. Καμμένος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Γαλάζιες πηγές σημειώνουν πάντως, με αφορμή την στάση του κ. Καμμένου και την συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή του στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, πως εάν ο κ. Καμμένος διαφωνεί με τη συμφωνία « δεν έχει παρά να παραιτηθεί και να αποτρέψει έτσι και τα τετελεσμένα που καθημερινά δημιουργούνται από τη συμφωνία».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «οι διαφωνίες των κ. Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορούν να γίνουν πρόβλημα της χώρας».

Σκληρή αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του υπ. Άμυνας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Χθες είπα ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Η θλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Μονόδρομος οι εκλογές

«Οι εκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Όσο νωρίτερα γίνουν, τόσο καλύτερο για την χώρα. Μακάρι να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας. Θα είναι το μόνο καλό που θα έχει προσφέρει στην Ελλάδα τα τελευταία τριάμισι χρόνια», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, όπου υποστηρίζουν πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πια απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και κανείς πια δεν τους πιστεύει, ό,τι και να υποσχεθούν».

Σε κάθε περίπτωση, στην Πειραιώς πιστεύουν ότι όλη αυτή η κατάσταση με την «κυβερνητική αστάθεια» δημιουργεί ανασφάλεια σε μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία της χώρας και δεν είναι τυχαίο που στην παρέμβαση του ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε πως «η Ελλάδα δεν αντέχει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα