back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Μπλόκο» στο υπ. Υγείας από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Διαβάστε επίσης

«Μπλόκο» στην είσοδο του υπουργείου Υγείας έχουν κάνει από τις 7 το πρωί μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες από τα νοσοκομεία Δρομοκαΐτειο και Άρτας.

Τεταμένη η ατμόσφαιρα

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο υπουργείο Υγείας όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο επί της Αριστοτέλους, περνώντας από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Πρωτόκολλο του υπουργείου και επικοινωνεί εσωτερικά με την κεντρική πύλη.

Υπ. Υγείας, ΠΟΕΔΗΝ
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και οι καθαρίστριες εμποδίστηκαν την τελευταία στιγμή από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη, καθώς οι διαδηλωτές χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά της κεντρικής εισοδου και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό.

Να σημειωθεί ότι, στην είσοδο του υπουργείου έχει τοποθετηθεί μαύρο πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ δεν επιτρέπουν την είσοδο στους εργαζόμενους του υπουργείου.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει απευθύνει γενικότερο κάλεσμα για τις 11:30 σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ τα Περιφερειακά Νοσοκομεία θα οργανώσουν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Περιφέρεια και τετράωρη στάση εργασίας για την Αττική 11πμ.-3μμ.

Αιχμή της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε αναλυτική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, είναι η απόλυση-λήξη σύμβασης των περίπου 12.000 συμβασιούχων, αλλά και η μη μοριοδότησή τους της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις, στον επόμενο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με το ν. 2190/94.

Στην πρωϊνή κινητοποίηση συμμετέχουν καθαρίστριες συμβασιούχοι του νοσοκομείου Άρτας των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τμηματικά στα τέλη Ιουλίου και Αυγούστου αντίστοιχα.

Τονίζουν ότι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους επτά μήνες και πως συνολικά πρόκειται για 47 άτομα. Οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Άρτας επέλεξαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την πικετοφορία με συνθήματα όπως «θέλουμε δουλειά με λεφτά και αξιοπρέπεια», « πληρωμή των δεδουλευμένων τώρα, καμία απόλυση» κ.α.

Μάλιστα, σε μια συμβολική κίνηση για να καταδείξουν οι καθαρίστριες ότι είναι απλήρωτες και σε καθεστώς ομηρείας, φόρεσαν χειροπέδες.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και των καθαριστριών από τα δυο νοσοκομεία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Έθεσαν δυο θέματα

Οι καθαρίστριες- συμβασιούχοι του νοσοκομείου της Άρτας ζήτησαν την άμεση καταβολή  χρωστούμενων δεδουλευμένων 7 μηνών και απέσπασαν την δέσμευση του υπουργού ότι μέχρι την Παρασκευή θα τους καταβληθεί όλο το ποσό που τους οφείλεται.

Οι καθαρίστριες του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν σε λίγες μέρες, αίτημα το οποίο δεσμεύτηκε ο υπουργός να «το δει τα επόμενα 24ωρα» χωρίς να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

[su_slider source=”media: 8315,8314,8305,8304,8302,8301,8300,8299,8297″ width=”700″ height=”420″]

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα