back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Moυντιάλ 2018: Έσπασε η κατάρα, η Αγγλία στους “8”, στα πέναλτι

Διαβάστε επίσης

H Αγγλία νίκησε με 4-3 την Κολομβία στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Με το έκτο του γκολ στη διοργάνωση, το τρίτο από το σημείο του πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σάντσες), ο Χάρι Κέιν άνοιξε το σκορ για τα «Τρία Λιοντάρια» στο 57΄.

Ο Κέιν, με το γκολ αυτό έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Άγγλος μετά το 1939 (Τόμι Λόουτον) που σκοράρει σε 6 συνεχόμενα ματς της εθνικής Αγγλίας.

Κι ενώ η Αγγλία ήταν με το ένα πόδι στα προημιτελικά ο Γιέρι Μίνα με κεφαλιά στο 93΄ από εκτέλεση κόρνερ, της χάλασε τα όνειρα, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Τα τρία γκολ που έχει πετύχει ο Κολομβιανός στόπερ με κεφαλιά είναι τα περισσότερα σε Μουντιάλ μετά από εκείνα που είχε σημειώσει ο Κλόσε στη διοργάνωση του 2002.

Στα πέναλτι ο Οσπίνα απέκρουσε το σουτ του Χέντερσον αλλά αμέσως μετά ο Ουρίμπε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Πίκφορντ σταμάτησε τον Μπάκα και ο Ντάιερ ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για να στείλει την Αγγλία στα ουράνια…

Η Αγγλία θα διεκδικήσει την είσοδό της στα ημιτελικά απέναντι στη Σουηδία, αφού για πρώτη φορά προκρίνεται σε νοκ άουτ παιχνίδι του Μουντιάλ στα πέναλτι.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γήπεδο: Στάδιο Σπαρτάκ (Μόσχα)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ 1-1

Σκόρερ: 90’+3′ Μίνα – 57′ πέν. Κέιν

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

Κίτρινες κάρτες: 41′ Μπάριος, 52′ Άριας, 54′ Κ. Σάντσεζ, 63′ Φαλκάο, 64′ Μπάκα – 56′ Χέντερσον, 69′ Λίνγκαρντ

Κόκκινες κάρτες: –

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Άριας, Μίνα, Ντ. Σάντσεζ, Μοχίκα, Μπάριος, Κ. Σάντσεζ (79′ Ουρίμπε), Λέρμα (61′ Μπάκα), Κουαδράδο, Κιντέρο (88′ Μούριελ), Φαλκάο.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Ουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (81′ Ντάιερ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ, Στέρλινγκ (88′ Βάρντι), Κέιν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα