back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε κλίμα έντασης η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη – Θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

Για τις 12 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της 32χρόνης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον περασμένο Οκτώβριο στο β΄νεκροταφείο.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εξέταση μαρτύρων με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται για το εάν πρέπει να κληθεί κατά τη πρόοδο της δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμoνας που είχε ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του θύματος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.

Στη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας η οποία κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Και από τις δύο πραγματογνωμοσύνες εντοπίζεται γενετικό υλικό του 58χρόνου κατηγορουμένου στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε.

Από την πλευρά της ο προϊστάμενος της Δώρας ΔΟΥ Πειραιά ανέφερε στην κατάθεση του στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες ήταν συνέχεια δίπλα της και την βοηθούσε.«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.

Η πρόεδρος απέβαλε από την αίθουσα τους συγγενείς του θύματος

Νωρίτερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης απέβαλε από την αίθουσα τους συγγενείς του θύματος.

Πανικός επικράτησε όταν ο αδελφός της άτυχης κοπέλας κινήθηκε εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου. Ο νεαρός είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη , αδελφή , μάνα και πατέρας…». ανέφερε και κατεβαίνοντας από το βήμα του μάρτυρα επιχείρησε να πλησιάσει τον κατηγορούμενο ενώ οι αστυνομικοί μπήκαν ασπίδα για να τον προστατεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε εναντίον του 58χρονου ο οποίος έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τροπο θα αποφύγει την επίθεση. Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος». Ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Μάλιστα, κατέθεσαν πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο οποιος έμενε κοντά στο σπίτι τους, να παρακολουθεί την 33χρονη.

Η μητέρα της 33χρονης καταθέτοντας στο δικαστήριο ζήτησε να βρεθεί την αλήθεια . «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ενα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος , είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα