back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα 12 παιδιά που εγκλωβίστηκαν στην Ταϊλάνδη σε βίντεο

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη αναμένεται η τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του νεαρού προπονητή τους στην Ταϊλάνδη, προτού αρχίσουν ξανά οι καταιγίδες και η διάσωσή τους καταστεί σχεδόν αδύνατη για μήνες. Ένα νέο βίντεο, όπου τα παιδιά δέχονται τις πρώτες βοήθειες και συστήνονται χαμογελώντας ένα ένα με το όνομά τους.

Όλα τους, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, είναι καλά στη υγεία τους. Ένας γιατρός και μία νοσοκόμα πέρασαν τη νύχτα μαζί τους, περί τα 4 χλμ. εντός του σπηλαίου, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα επί 11 ημέρες. Τους δόθηκαν κουβέρτες, νερό και τρόφιμα. Παραταύτα, είναι αρκετά αδύναμα για να καταφέρουν να μιλήσουν με τους γονείς τους. «Προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή τα παιδιά με τους γονείς τους. Θα υπάρξει μεγάλη ανακούφιση μετά απ’ αυτό», επισήμανε την Τετάρτη εκπρόσωπος του στρατού της χώρας.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να μάθουν τα παιδιά, εκ των οποίων κανένα δεν ξέρει κολύμπι, να βουτούν μέσα στο νερό με ειδικές καταδυτικές μάσκες. Μέχρι στιγμής κανένα δεν έχει αποπειραθεί να το κάνει. Και οι διασώστες πρέπει να βιαστούν, καθώς αναμένεται καταιγίδα έως την Παρασκευή, γεγονός που σημαίνει ότι το σπήλαιο θα γεμίσει ξανά νερό. «Σε αυτήν την περίπτωση θα είναι αδύνατο είτε να στείλουμε προμήθειες είτε να διατηρήσουμε την επαφή μαζί τους», τονίζει ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας διάσωσης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα