back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Καμπαγιάννης στον Αθήνα 9.84: Γνήσιο και ενοχοποιητικό το καταστατικό της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε επίσης

Στην αυθεντικότητα του καταστατικού της Χρυσής Αυγής εστίασε η χθεσινή δικάσιμος της πολύκροτης δίκης.

Η ΧΑ αμφισβητεί την αυθεντικότητα του καταστατικού που έχει καταθέσει στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, υποστηρίζοντας ότι το πρώτο της και μοναδικό καταστατικό είναι αυτό που κατέθεσε το 2012 μετά την είσοδό της στη Βουλή.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δική της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Ελευθερία Κουμάντου, τόνισε πως «το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ενοχοποιητικό σε σχέση με τον πραγματικό ιδεολογικό χαρακτήρα της οργάνωσης και η γνησιότητα του προκύπτει και από το γεγονός ότι βρέθηκαν άλλα έγγραφα σε σπίτια κατηγορούμενων και συγκεκριμένα στο σπίτι του Χρήστου Παππά».

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε:

«Είμαστε στη φάση της λήξης των αναγνωστέων εγγράφων του κατηγορητηρίου.(…) στη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς έχει προσκομίσει το γνήσιο πρώτο καταστατικό, της ΧΑ, το 1997. Είναι ένα κείμενο που είναι αμιγώς εθνικοσοσιαλιστικό, παντελώς δικαιολογημένη η προσπάθεια της υπεράσπισης να μην διαβαστεί το συγκεκριμένο κείμενο. Είναι ενοχοποιητικό σε σχέση με τον πραγματικό ιδεολογικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Η ΧΑ έχει πει ότι το πρώτο της και μοναδικό καταστατικό είναι αυτό που κατέθεσε το 2012 μετά την είσοδό της στη Βουλή. Ήταν το καταστατικό που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, πέραν του ότι υπάρχουν πλήθος αναφορών σε καταστατικό πριν το 2012 στα ίδια τα περιοδικά της ΧΑ.

Η γνησιότητα του καταστατικού που προσκόμισε ο Δημήτρης Ψαράς προκύπτει και από το γεγονός ότι βρέθηκαν άλλα έγγραφα σε σπίτια κατηγορούμενων πιο συγκεκριμένα ένα έγγραφο σε σπίτι του Χρήστου Παππά, του υπαρχηγού της ΧΑ, με τίτλο “Κύκλος της ΧΑ και εσωτερικός κώδικας”.

Tο δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει την Δευτέρα οριστικά το αν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας του εγγράφου. Αν απορρίψει την ένσταση, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοιου τύπου ενδείξεις το δικαστήριο θα προχωρήσει κανονικά στην ανάγνωση των δύο τελευταίων εγγράφων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα