back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυστηρή απάντηση της κυβέρνησης στους ισχυρισμούς της Τουρκίας για τους «8»

Διαβάστε επίσης

Αυστηρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι, η ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, με φόντο και την τουρκική επιστολή στο ευρωκοινοβούλιο που τους συνδέει με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

«Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ο ισχυρισμός αυτός έχει διαψευστεί πολλές φορές από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά», δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τόνισε ότι έχει εξηγηθεί με σαφήνεια στον Ταγίπ Ερντογάν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που, όπως είπε, δεν είναι άλλη από τον απόλυτο σεβασμό στο κράτος δικαίου.

Κάλεσε δε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, πράγμα που, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν φαίνεται να τηρεί στην περίπτωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών.

Συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό, αφήνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου.

ΝΔ: Τσίπρας και Κοτζιάς να δώσουν διευκρινήσεις

Η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για απαράδεκτο συμψηφισμό από την Τουρκία μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων.

Ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπ. Εξωτερικών να διευκρινίσουν πώς χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευρά δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι.

Το Ποτάμι: Ανατολίτικα παζάρια

Τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας πρέπει να τύχουν αυστηρής απάντησης, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη, δηλώνει το Ποτάμι.

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Σημειώνεται ότι, χθες βράδυ, Τούρκοι hackers «χτύπησαν» την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας «σε αντίποινα για το πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς». Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα, και πλέον λειτουργεί κανονικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα