back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η άσχημη-όμορφη Αθήνα σε ένα «κλικ»

Διαβάστε επίσης

 «Contrast: Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων»

Το κατάμεστο Ηρώδειο εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι άστεγοι της Αθήνας που κοιμούνται μπροστά σε πολυτελείς βιτρίνες. Οι πρόσφυγες. Ο Αττικός ήλιος. Ένας ξυλοπόδαρος, που παρουσιάζει την τέχνη του στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από μια ομάδα πολιτών της εγκαταλελειμμένης θρυλικής στοάς Μπρόντγουαιη. Το νεοκλασικό με τις Καρυάτιδες στο Θησείο και άλλα πολλά είναι τα θέματα που επέλεξαν να φωτογραφίσουν οι Αθηναίοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Contrast: Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων».

Contrast:Athens

Το υλικό εκτίθεται στο Μετρό Συντάγματος από 25 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου 2018.

Είναι τα έργα 80 φωτογράφων τα οποία επέλεξε η κριτική επιτροπή από τις εκατοντάδες συμμετοχές κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού (Απρίλιος-Ιούνιος 2018).

Contrast:Athens

Η έκθεση «Contrast: Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων»

Η έκθεση που προέκυψε από τον διαγωνισμό φωτογραφίας, που διοργάνωσαν η ΣΤΑΣΥ και οι Atenistas, αποτυπώνει τις αντιθέσεις της πόλης μας, αυτές που την κάνουν μοναδική. Εικόνες που αλληλοαναιρούνται και αλληλοσυμπληρώνονται. Ότι σε κάνει να την μισείς και ότι σε κάνει να την αγαπάς. Αυτά που σε ωθούν να την εγκαταλείψεις αλλά παραμένεις. Το γκρίζο που μεταμορφώνεται κάτω από το Αττικό φως.

Η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από λεζάντα στην οποία οι φωτογράφοι παρουσιάζουν το σκεπτικό πίσω από τη λήψη τους.

Δυστυχώς όση ώρα παρατηρούσα ποιές μυστικές και αντιφατικές γωνιές της Αθήνας επέλεξαν για το φωτογραφικό φακό τους κάποιοι Αθηναίοι, κάποιοι άλλοι, περαστικοί από το Μετρό του Συντάγματος Αθηναίοι, απλώς περνούσαν. Ίσως η ώρα ήταν ακατάλληλη για μία μικρή δόση πολιτισμού.

Τα βραβεία

Από τις φωτογραφίες αυτές 3 θα λάβουν τα 3 πρώτα βραβεία (3 κάρτες απεριορίστων διαδρομών Συγκοινωνιών Αθηνών) ύστερα από επιλογή της κριτικής επιτροπής. Ακόμη, έπειτα από ψηφοφορία στον χώρο της έκθεσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την αγαπημένη του φωτογραφία, η οποία θα λάβει το βραβείο κοινού.

Η ψηφοφορία του κοινού θα πραγματοποιηθεί από 16 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου on line στη σελίδα του facebook τωνAtenistas.  

Η Κριτική Επιτροπή

Γιωργής Γερόλυμπος, φωτογράφος • Ιωακείμ Θεοδωρίδης, τομέας Εταιρικής Επικοινωνίας ΣΤΑΣΥ • Μάρω Κουρή, φωτογράφος • Κωνσταντίνος Μπελιάς, Art Director • Στυλιανός Παπαρδέλας, φωτογράφος • Φάνης Παυλόπουλος, mobile photographer • Σπύρος Στάβερης, φωτογράφος.

Contrast:Athens

Contrast:Athens

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα