back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση στη ΝΔ για την παρουσία Μητσοτάκη στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Θετικά αποτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, εκτιμώντας ότι επετεύχθησαν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με την Πειραιώς μπήκε φρένο στα “επικοινωνιακά παιχνίδια” σε βάρος των συνταξιούχων που η γαλάζια ηγεσία καταλογίζει στην κυβέρνηση με αφορμή την συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες περί ενδεχόμενης δυνατότητας επανεξέτασης των επικείμενων περικοπών στις συντάξεις.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης θέτουν τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του στο ζήτημα αυτό και διαμηνύουν προς την κυβέρνηση το εξής: “Αν έχει σκοπό να μην μειώσει τις συντάξεις, δεν έχει παρά να ψηφίσει είτε την τροπολογία της ΝΔ είτε την πρόταση νόμου της κ. Γεννηματά για άμεση κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μείωση”.

“Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εμπαίζουν για άλλη μία φορά τους συνταξιούχους στην αγωνιώδη και μάταια προσπάθεια τους να αποτρέψουν την κατάρρευση τους”, υποστηρίζουν γαλάζιες πηγές, οι οποίες τονίζουν παράλληλα ότι “οι περικοπές στις συντάξεις δεν προβλέπονταν όταν ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την κυβέρνηση, αλλά ούτε καν στο τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε με τον κ. Καμμένο”. “Επιβλήθηκαν, προσθέτουν, αργότερα με νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι και τον καταψήφισε η ΝΔ”.

Η Πειραιώς θεωρεί ότι δόθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “καταλυτική απάντηση” και για το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας και το οποίο έφερε τον κ. Μητσοτάκη να έχει ζητήσει κατά τις πρόσφατες επισκέψεις σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, από Α. Μερκελ και Ο. Σολτς να επιμείνουν σε περικοπή συντάξεων.
Επισημαίνουν πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε τίποτε από την κυρία Μέρκελ, αλλά ούτε και είχε καν συνάντηση μαζί της στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ”.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η πραγματικότητα σε σχέση με τις σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κυρίως από το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ταυτόχρονα όμως και για το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί για τα επόμενα χρόνια και σύμφωνα με τη ΝΔ, καθιστά την Ελλάδα μοναδική περίπτωση σε σχέση με τις άλλες χώρες που βγήκαν από Μνημόνια και δεν είχαν να αντιμετωπίσουν προνομοθετημενα μέτρα λιτότητας και αυστηρό πλαίσιο ελέγχου.

Η Πειραιώς εκτιμά τέλος ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σκληρή απάντηση και στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να “δημιουργήσει εντυπώσεις” σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζουν ότι ξεκαθάρισε πλήρως το ζήτημα των “δήθεν συναντήσεων με τον κ. Φρουζή”, τον οποίο έχει δει- όπως είπε- “δυο φορές στη ζωή του και τα mail που επικαλείται ο κ. Τσίπρας αναφέρονται σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε εκδηλώσει καν τη πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ”.

Παράλληλα θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας “θα πρέπει να δώσει ορισμένες εξηγήσεις για το εάν εκείνος συναντιέται με επιχειρηματίες;”
Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πάντως ότι η χώρα εισέρχεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο και σημειώνουν ότι «ο δρόμος προς τις εκλογές- που για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αποτελούν την μοναδική διέξοδο για τη χώρα- “θα είναι δύσκολος». Ο ίδιος υποστήριξε πως “η κυβερνητική προπαγάνδα θα επιχειρήσει, για άλλη μια φορά, να κοροϊδέψει τους πολίτες με άδειες υποσχέσεις και μεγάλα ψέματα” και ότι “τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν και πάλι να διακινούν λάσπη και βρώμικα ψέματα κατά των πολιτικών αντιπάλων”.

Απόστολος Χονδρόπουλος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα