back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με στόχο την ανάταση

Διαβάστε επίσης

Εμπροσθοβαρείς πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν το αμέσως προσεχές διάστημα Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι, μετά τις ελεγχόμενες προς το παρόν αναταράξεις, που προκλήθησαν από το μεταξύ τους διαζύγιο.

Η αποφυγή, εξάλλου, απ ευθείας πυρών κατά την χθεσινή παρουσία στην Βουλή ανάμεσα σε Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη καταδεικνύει την επιδίωξη αμφοτέρων να ασχοληθούν σε πρώτη φάση με τα του οίκου τους μεταθέτοντας στην προεκλογική περίοδο την αναπότρεπτη για τους περισσότερους σύγκρουσή τους.

Η πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, φανερώνει αφ’ ενός την  επιθυμία της ηγεσίας να καταστεί το Κίνημα Αλλαγής πιο παρεμβατικό στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, ξορκίζοντας την εσωστρέφεια, που ενέσκηψε το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφ’ ετέρου τη στόχευση να καταδειχθεί η υποκρισία του νέου δικομματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη, έχει οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με επιτελικές πηγές, επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην Κεντρική Μακεδονία και δη στο Νόμο Σερρών, στον απόηχο της αρνητικής στάσης του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. Απόψε, εξάλλου, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που διοργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου αναμένεται να επαναλάβει τα προτάγματα του κόμματος του για μία βιώσιμη και διατηρήσιμη επί μακρόν Ανάπτυξη.

Στο Ποτάμι, συγκροτούνται εντός των επομένων ημερών δύο ομάδες εργασίας, η πρώτη, που θα επιφορτιστεί με το ρόλο της ιεράρχησης των πολιτικών προτεραιοτήτων του επόμενου χρονικού διαστήματος, αλλά και η δεύτερη, που θα ασχοληθεί με την προπαρασκευή των επαφών του κόμματος για πιθανές συνεργασίες με κινήσεις και προσωπικότητες εν όψει του εκλογικού Συνεδρίου, που έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο.

Ήδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ζητήσει την ανασύνταξη του κομματικού δυναμικού ανά την Επικράτεια και ο στόχος για τους επόμενους μήνες φαίνεται πως είναι διττός: πρώτον να παραμείνει ενωμένη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να μην επαληθευθούν οι…Κασσάνδρες, που εκτιμούν πως η Σεβαστουπόλεως έχει εμπλακεί σε μία διαδικασία διάλυσης, δεύτερον να υπογραμμισθεί εκ νέου το διακριτό πολιτικό στίγμα του Ποταμιού τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, ώστε να εμπνεύσει εκ νέου κεντρώες δυνάμεις, που αντιμετωπίζουν με δυσανεξία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα