back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ινφαντίνο κάλεσε τα εγκλωβισμένα παιδιά της Ταϊλάνδης στον τελικό του Μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έχει προσκαλέσει τα 12 αγόρια και τον προπονητή ποδοσφαίρου που έχουν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα, μετά την ολοκλήρωση της διάσωσης τους.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης προσπαθούν εδώ και δύο εβδομάδες να απελευθερώσουν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί περίπου 1 χλμ. από την επιφάνεια της γης.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλου θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Στάδιο Λουζνίκι και ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino δήλωσε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία «παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις για την επιχείρηση διάσωσης».

Σε επιστολή του προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ταϊλάνδης, ο Infantino γράφει:

“Εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας ποδοσφαίρου, θα ήθελα να συμμερισθώ μαζί σας την αγωνία σας, εκφράζοντας την βαθύτατη συμπάθεια και την υποστήριξή μου προς τις οικογένειες των παικτών και του προπονητή καθώς και την αλληλεγγύη μου στους κατοίκους της Ταϊλάνδης αυτή τη στιγμή της μεγάλης ανησυχίας. ”

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε πως “Αν, όπως ελπίζουμε όλοι, επανενωθούν με τις οικογένειές τους τις επόμενες μέρες και η υγεία τους τους επιτρέπει να ταξιδέψουν, η FIFA θα χαρεί να τους προσκαλέσει να παρακολουθήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα ως καλεσμένοι μας”.

Συμπαράσταση από τον κόσμο του ποδοσφαίρου

Πολλά μέλη της διεθνούς κοινότητας ποδοσφαίρου έχουν στείλει μηνύματα συμπαράστασης στα 12 αγόρια και τον προπονητή τους.

Η Ιαπωνική εθνική ομάδα, προέτρεψε τα αγόρια στα ιαπωνικά: “Μην εγκαταλείπετε! Κρατηθείτε! “Και στα αγγλικά” Κρατηθείτε! Η Ποδοσφαιρική Οικογένεια είναι μαζί σας. ”

Ένας από τους διασώστες κινηματογράφησε ένα από τα αγόρια το οποίο φοράει ποδοσφαιρικό μπλουζάκι της Αγγλίας και ο αμυντικός της ομάδας που βρίσκεται στο Μουντιάλ, John Stones, δήλωσε ότι “ελπίζουμε και ευχόμαστε να βγουν έξω ασφαλείς και υγιείς”.

“Όλοι, οι φίλοι και οι οικογένειές τους, όλα τα αγόρια (εδώ), όλη η Εθνική ομάδα της Αγγλίας, όλες οι σκέψεις μας είναι μαζί τους”, συμπλήρωσε ο Stones.

Μήνυμα συμπαράστασης έφτασε και από την Σουηδία. Ο Σεμπαστιάν Λάρσον, βετεράνος ποδοσφαιριστής της σουηδικής εθνικής ομάδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

“Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση είναι να προσευχηθείτε για εκείνους”.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΕΛΛΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα