back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πόλεμος δασμών ΗΠΑ-Κίνας

Διαβάστε επίσης

Αμερικανικοί δασμοί 25%, σε εισαγωγές από την Κίνα αξίας ύψους 34 δισ. δολαρίων τέθηκαν σε ισχύ απο σήμερα, καθώς έληξε μια προθεσμία . Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να απαντήσει ανάλογα, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου φαίνονται να βρίσκονται σε έναν γενικευμένο εμπορικό πόλεμο.

Οι ΗΠΑ άρχισαν απο σήμερα να απαιτούν δασμό 25% σε 818 διαφορετικά Κινεζικά προϊόντα

Νωρίτερα την Παρασκευή, πριν λήξει η προθεσμία για να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί, τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ είχαν εξαπολύσει «πυρά» κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο πως συμπεριφέρεται σαν «συμμορία γκάνγκστερ», με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να οδεύουν προς ανοιχτό εμπορικό πόλεμο.

Eπίσης, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε πως η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει ανάλογα στις ΗΠΑ, οι οποίες «εξαπέλυσαν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην ιστορία της οικονομίας μέχρι σήμερα».

«Η Κίνα υποσχέθηκε να μη ρίξει την ”πρώτη βολή”, αλλά, προκειμένου να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντεπιτεθεί όπως είναι απαραίτητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα