back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θέλετε να πάτε διακοπές και δεν έχετε πού να αφήσετε το ζωάκι σας;

Διαβάστε επίσης

Κάποια κατοικίδια είναι τυχερά και θα πάνε διακοπές μαζί με τους ιδιοκτήτες τους. Αυτά, ωστόσο, που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα μπορούν επίσης να είναι τυχερά. Υπάρχει το keeppet.gr

Σπιτική φιλοξενία

Τα αγαπημένα σας θα φιλοξενηθούν από φιλόζωους σε σπίτι και όχι στον περιορισμένο χώρο ενός ξενοδοχείου ζώων. Θα κάνουν το μπάνιο τους, Θα πάνε τη βόλτα τους, Θα έχουν 24ωρη κτηνιατρική κάλυψη και εσείς θα έχετε καθημερινή ενημέρωση για το κατοικίδιο σας ακόμη και μέσω skype. Οι τιμές ξεκινάνε από 10 ευρώ τη μέρα για τα σκυλάκια, από 8 ευρώ για τα γατάκια και από 5 ευρώ για πουλάκια, κουνελάκια κλπ.

skilos

keeppet.gr

Όλα αυτά μέσω της πλατφόρμας keeppet.gr, η οποία λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια. Σε αυτή, μπορεί κανείς να αναζητήσει με βάση την περιοχή του και τις ημερομηνίες που θέλει να λείψει, τον κατάλληλο άνθρωπο τον λεγόμενο keeper, που θα φιλοξενήσει και θα φροντίζει το ζωάκι του προσωπικά και θα πληρωθεί σε προσυμφωνημένη τιμή.

Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προμηθεύσει τον keeper με την τροφή του ζώου του, αλλά και να τον γνωρίσει πριν από τη φιλοξενία, να ελέγξει τους χώρους κ.ο.κ. Οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά απευθείας προς τον keeper και καλύπτονται από ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ η πλατφόρμα κρατά ένα ποσοστό της τάξης του 15%. Στο τέλος της διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης αξιολογεί τον keeper και ο keeper τον ιδιοκτήτη και το κατοικίδιο έτσι ώστε μελλοντικοί χρήστες να διευκολυνθούν στην επιλογή τους.

gataki

«Έχουμε εγγεγραμένους πάνω από 1250 keepers, ενώ έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από 3000 φιλοξενίας» λέει στον Αθήνα 9.84 η Κατερίνα Παντελίδου εκ των ιδρυτών της πλατφόρμας. «Κυρίως η ζήτηση είναι για σκυλάκια και γατάκια αλλά έχουμε φιλοξενήσει πουλιά, κουνέλια μέχρι και… ένα ινδικό χοιρίδιο. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι μας εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Οι περισσότερες φιλοξενίες γίνονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά γίνονται και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας όπως η Καλαμάτα ο Βόλος το Ηράκλειο η Λάρισα».

Δυαράκι στη Κυψέλη ή βίλα στη Κηφισιά

«Το κοινό στοιχείο στο προφίλ των keepers, είναι ότι έχουν ή είχαν κάποτε κατοικίδιο» σημειώνει η κα Παντελίδου. «Είναι φοιτητές, συνταξιούχοι ζευγάρια η εργένηδες. Μπορεί κάποιος να βρει για το ζωάκι του ένα δυάρι στη Κυψέλη ή μία βίλα στα βόρεια προάστια ή μία μονοκατοικία με αυλή στα νότια προάστια κλπ. Το πιο σημαντικό σε αυτού του είδους τις πλατφόρμες είναι η εμπιστοσύνη που νιώθει ο κάθε ιδιοκτήτης για το που θα αφήσει το σκυλάκι ή το γατάκι του, για αυτό υπάρχουν οι αξιολογήσεις των χρηστών. Η ομάδα μας ελέγχει και επαληθεύει τα στοιχεία των keepers ενώ σε κάθε προφίλ μπορεί κανείς να δει στατιστικά και κριτικές».

gataki

Καλές διακοπές για όλους

skilos

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα