back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Καμίνης: «Το 2018 η Αθήνα σπάει κάθε ρεκόρ στον τουρισμό- Χρειάζεται ρύθμιση στο τοπίο του Airbnb»

Διαβάστε επίσης

Το 2018 η Αθήνα θα σπάσει κάθε ρεκόρ στον τουρισμό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν για πάνω από 5 εκατομμύρια τουρίστες, Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SPORT 24 Radio και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μπαλή και Καλλιστώ Γούναρη, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την Aegean, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την οργάνωση Hellenic Initiative για προβολή της Αθήνας στα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας αποδίδει καρπούς, καθώς και ότι οι πρωτοβουλίες του δήμου για την τουριστική προώθηση της πρωτεύουσας θα συνεχιστούν.

Ξενοδοχεία έγιναν, πολλά κατασκευάζονται τώρα, η Αθήνα τουριστικά απογειώνεται και σε αυτό βοηθούν και οι πλατφόρμες τύπου Air-BNB στη λειτουργία των οποίων όμως πρέπει γρήγορα να μπουν κανόνες, ώστε να μην προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό και να φορολογούνται, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες αναζωογόνησης της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η αποκατάσταση του Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας με τις εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και τη μετατροπή του σε τρίγωνο – πρότυπο όσον αφορά τον σεβασμό του δημόσιου χώρου, τους καθαρούς από γκράφιτι τοίχους, την τροφοδοσία των καταστημάτων και την αποκομιδή των απορριμμάτων, αποτελεί ένα κορυφαίο ζήτημα της διοίκησής του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι η ανακατασκευή του Σεράφειου Κέντρου Αθλητισμού και Καινοτομίας, στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, αποτελεί ένα έργο πυξίδα για την άθληση αλλά και την έρευνα στην Αθήνα ενώ πρόσθεσε ότι η ηλεκτρονική στάθμευση, μέσω του myAthensPass, αποτελεί ένα δρόμο στην είσοδο της Αθήνας στην ψηφιακή εποχή.

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα κινήτρων που δίνει ο δήμος ώστε να ανοίξουν άδεια καταστήματα στην Αθήνα, ο κ.Καμίνης τόνισε ότι για έξι μήνες με το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2 ο δήμος Αθηναίων θα κινητροδοτήσει καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε να ξαναλειτουργήσουν μαγαζιά αρχής γενομένης από την πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων, στην οδό Βουλής.

Για τον Εθνικό Κήπο, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι η πρόσφατη συμφωνία με τη βαυαρική κυβέρνηση προβλέπει την προσφορά τεχνογνωσίας για την αναζωογόνηση του κορυφαίου τοπόσημου της Αθήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα