back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το…θρίλερ το κέρδισε η Κροατία με 4-3 στα πέναλτι

Διαβάστε επίσης

Μετά από 20 χρόνια η Κροατία είναι και πάλι στα ημιτελικά του Μουντιάλ και θα παλέψει με την Αγγλία για ένα εισιτήριο για τον τελικό. Η “Χρβάτσκα” έβγαλε ψυχή και καρδιά απέναντι στην Ρωσία και στο τέλος την…λύγισε επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι.

Η Κροατία του Μόντριτς, του Ράκιτιτς, του Μάντζουκιτς και των άλλων παιδιών του Ντάλιτς, κατέθεσε και την ψυχή της στο γήπεδο του Σότσι απέναντι στην Ρωσία και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποκλείοντας  τους οικοδεσπότες με 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Τσερίσεφ στο 31′, αλλά η απάντηση ήρθε  στο 38΄από τον Κράμαριτς για το 1-1. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας βρήκε τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία, παρά το δοκάρι του Πέρισιτς στο 60΄και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Η Κροατία ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ με τον Βίντα στο 101′, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, ο Μάριο Φερνάντες ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2 στο 115΄.

Η πρόκριση στον ημιτελικό οδηγήθηκε στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί οι Κροάτες φάνηκαν πιο ψύχραιμοι, επικράτησαν με 4-3 και πανηγύρισαν μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τετάρτη την Αγγλία.

Η διαδικασία των πέναλτι

Απόκρουση Σούμπασιτς στο πέναλτι του Σμολόφ
1-0 η Κροατία με τον Μπρόζοβιτς
1-1 η Ρωσία με τον Τζαγκόεφ
Απόκρουση του Ακινφέεφ στην εκτέλεση του Κόβατσιτς
Άστοχος ο Φερνάντες έστειλε τη μπάλα απευθείας άουτ
2-1 η Κροατία με τον Μόντριτς.
2-2 η Ρωσία, με εκτέλεση από τον Ιγκνασέβιτς
3-2 η Κροατία με τον Βίντα
3-3 η Ρωσία με τον ψύχραιμο Κουζιάεφ
4-3 η Κροατία με τον Ράκιτιτς να νικά τον Ακινφέεφ και να στέλνει στα ημιτελικά την Χρβάτσκα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουπέτοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Τσερίσεφ (67′ Σμολόφ), Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν (102′ Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ (54′ Ερόχιν), Τζιούμπα (79′ Γκαζίνσκι)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο (97′ Τσόρλουκα), Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (74′ Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (63′ Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88′ Κόβατσιτς), Μαντζουκιτς, Ρέμπιτς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα