back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι…κομπάρσοι που έγιναν διεκδικητές του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Διαβάστε επίσης

Με δύο παραδοσιακές δυνάμεις και πρώην παγκόσμιες πρωταθλήτριες, την Αγγλία και την Γαλλία, και δύο ομάδες που έχουν βρεθεί στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Βέλγιο (1986) και την Κροατία (1998), διαμορφώθηκε η ημιτελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μια διοργάνωση που έχει εξελιχθεί περισσότερο σε Euro παρά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού τα μεγάλα φαβορί αποχαιρέτησαν την διοργάνωση το ένα μετά το άλλο. Γερμανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ισπανία και Πορτογαλία αποκλείστηκαν είτε στη φάση των ομίλων, είτε στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Εάν στην εξίσωση προσθέσουμε και τις…απώλειες των προκριματικών, όταν Ιταλία και Ολλανδία απέτυχαν να φτάσουν στα γήπεδα της Ρωσίας, ο υποψήφιος Παγκόσμιος πρωταθλητής θα βγει από μία τετράδα που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε συχνά στους τελικούς.

Οι 4…μνηστήρες του Κυπέλλου

Πλέον, η Γαλλία με το Βέλγιο και η Αγγλία με την Κροατία θα μονομαχήσουν μέχρι τελικής πτώσεως για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου, με τα προγνωστικά να είναι ανοιχτά, τόσο για τα ημιτελικά όσο και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μπορεί η Γαλλία να δίνει την εντύπωση πως είναι λίγο πιο…πάνω  από τις υπόλοιπες και η Αγγλία να δείχνει ότι μετά από 28 χρόνια διαθέτει το «μέταλλο» και νιάτα, αλλά ποιος τολμάει να αμφισβητήσει το Βέλγιο και την Κροατία, δύο ομάδες που παρουσίασαν τα καλύτερη στοιχεία σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης;

Υπομονή λοιπόν. Οι ημιτελικοί είναι προ των πυλών και θα δούμε ποιες από τις τέσσερις διεκδικήτριες θα είναι έτοιμες ψυχολογικά και σωματικά, για την τελική ευθεία προς το τρόπαιο.

Το πρόγραμμα:

Ημιτελική Φάση

Γαλλία – Βέλγιο (10/07, 21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Αγγλία – Κροατία (11/07, 21:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

«Μικρός» Τελικός (14/7)
(17:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Τελικός (15/7)
(18:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα