back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο μνημείο της Ακρόπολης, με αύξηση του ποσοστού μέχρι και 20% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφεται σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των αρχαιοφυλάκων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη Πέμπτη οι πύλες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης έκλεισαν το μεσημέρι λόγω υπερπληθώρας επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοι που είχαν καταπλεύσει στον Πειραιά. Σύμφωνα με τους φύλακες του αρχαιολογικού χώρου υπολογίζεται ότι εκείνη την ημέρα κόπηκαν περισσότερα από 17.000 εισιτήρια.

[su_slider source=”media: 9915,9918″ width=”700″ height=”420″]

«Αντίστοιχη εικόνα με ατέλειωτες ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων και την αναμονή για είσοδο στον χώρο να ξεπερνά την μισή ώρα παρατηρείται και τις υπόλοιπες μέρες, με πιο έντονη παρουσία των τουριστών κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Ίδια εικόνα επικρατεί  και σήμερα στην Ακρόπολη με την αναμονή να ξεπερνά την μισή ώρα. Ασφυκτική κατάσταση και στο πάρκινγκ του γνωστού καφέ-εστιατορίου «Διόνυσος» από δεκάδες πούλμαν που μεταφέρουν τα γκρουπ τουριστών. Μάλιστα, στον χώρο λίγο πριν τα εκδοτήρια βρίσκονται δίκυκλα της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα