back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control) σε  συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χωρας όπως προβλέπεται από την αρχική φάση του έργου.

Αναμένεται και η υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς

Σε 11 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επόμενους μήνες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί σε Ακρόπολη και κλιτύς, Ολυμπιείο, Κεραμεικό, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους, στην Κνωσό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού «το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.»

Τέλος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, μέσα στην εβδομάδα.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα