back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών της Ρόδου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά άπορων οικογενειών κάνει ο δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πρόκειται για παιδιά που οι οικογένειές τους είναι καταγεγραμμένες από τις δομές του δήμου και στηρίζονται από αυτόν και σε άλλες μορφές, επισιτιστικά, φαρμακευτικά και επιδομιτικά.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” και την Ελευθερία Κουμάντου, ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, τόνισε πως μέσα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος που έχει ξεκινήσει στον δήμο το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας σε άπορους πολίτες, εντάσσεται και ο θεσμός του κοινωνικού φροντιστηρίου: «Αυτή τη στιγμή ενισχυτικά μαθήματα κάνουν 125 παιδιά από φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση πανεπιστημιακής κοινότητας και κονωνίας. Γιατί το Πανεπιστήμιο είναι κομμάτι της κοινωνίας και όχι άβατο. Έτσι και οι φοιτητές κάνουν την πρακτική τους και ανατιλαμβάνονται τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά και η κοινωνία απολαμβάνει τις υπηρεσίες της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Ο κ. Χατζηδιάκος πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία αυτή θα έχει τον χαρακτήρα κοινωνικού φροντιστηρίου: «Θα πηγαίνουν τα παιδιά σε σχολικές αίθουσες, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται, θα είναι αποκεντρωμένο και θα καθοριστούν οι ώρες και οι αίθουσες όπου θα βοηθούνται μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από άπορες οικογένειες».

Τέλος ο δήμαρχος Ρόδου επεσήμανε πως ενισχυτική διδασκαλία παρέχεται και σε παιδιά Ρομά με τον δήμο να έχει βάλει και λεωφορείο προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των παιδιών, «μια διαδικασία που πέραν της στήριξης τους στα μαθήματα, βοηθάει και στην κοινωνικοποίηση τους και στην ενσωμάτωση τους στην κοινωνία».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα