back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαλλία-Βέλγιο:Μάχη…ποιότητας για μια θέση στον τελικό

Διαβάστε επίσης

Γαλλία και Βέλγιο θα μονομαχήσουν απόψε το βράδυ στην Αγία Πετρούπολη, με έπαθλο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην Αγία Πετρούπολη στις 21:00, ΕΡΤ1, Γαλλία και Βέλγιο, οι δύο πιο ποιοτικές ομάδες του φετινού Μουντιάλ, θα δώσουν τη μάχη για το πρώτο χρονικά εισιτήριο που θα στείλει τη μία στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι “τρικολόρ” ονειρεύονται επιστοφή στην κορυφή του κόσμου

Η Γαλλία έφτασε στην τετράδα αποκλείοντας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την Ουρουγουάη με 2-0 και διεκδικεί την επιστροφή της σε τελικό μετά από 20 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει τον Παγκόσμιο τίτλο…εντός έδρας. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έχει  στη διάθεση του τον Ματουιντί που εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να πάρει τη θέση του Τολισό στο βασικό σχήμα.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές και η 11αδα των “τρικολόρ” θα είναι εκείνη στην οποία έχει στηριχθεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του μέχρι στιγμής.

Βέλγιο έτοιμο για τελικό

Στο στρατόπεδο του Βελγίου υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία για το αποψινό παιχνίδι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιστρέφουν σε ημιτελικό 32 χρόνια μετά το 2-0 από την Αργεντινή το 1986 και έχουν μπροστά τους μια σπουδαία ευκαιρία να κάνουν την υπέρβαση.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν υπολογίζει στον Τομάς Μενιέ ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει τον μεγάλο ημιτελικό. Εφόσον προκριθεί το Βέλγιο, στον τελικό θα δώσει κανονικά το «παρών». Αυτή είναι ουσιαστικά η μοναδική απουσία για τον τον Μαρτίνεθ, που δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις, με τη Γαλλία να βγαίνει νικήτρια σε όλες. Η πρώτη ήταν το 1938 όταν είχε νικήσει 3-1, η επόμενη στον μικρό τελικό του 1986 που είχε επιβληθεί με 4-2 στην παράταση. Ενδιάμεσα, στους ομίλους του Euro 1984, είχε συντρίψει το Βέλγιο με 5-0.

Οι πιθανές 11αδες:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Λούκας, Ουμτιτί, Βαράν, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Σαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα